1. Schaatsbaan dicht, wel Lichtjestocht

  • (Foto: Gert-Jan Bartels)
  Aangepast bericht, 13.30 uur De schaatsbaan van WinterWonderBeek blijft vandaag gesloten. De organisatie kan de veiligheid niet garanderen. De Lichtjestocht gaat vanavond wel door, maar zonder lampionnenoptocht.
  Aangepast bericht, 13.30 uur
  De schaatsbaan van WinterWonderBeek blijft vandaag gesloten. De organisatie kan de veiligheid niet garanderen. De Lichtjestocht gaat vanavond wel door, maar zonder lampionnenoptocht.
   
  Volgens voorzitter Gert-Jan Bartels van de Stichting WinterWonderBeek is de constructie van de tent beschadigd geraakt door het gewicht van de sneeuw. Halverwege de ochtend zijn de kinderen van het ijs gehaald. Omdat de tentenbouwer er vandaag niet naar kan kijken, is besloten om niemand meer op de schaatsbaan te laten. Veiligheid op de eerste plaats, is het uitgangspunt. De Prinsenbeekse brandweer haalt ondertussen de sneeuw met een hoogwerker van het tentdak. En met warmtekanonnen wordt het dak verwarmd om de sneeuw te laten smelten.
   
  Wel Lichtjestocht, geen lampionnenoptocht
  De Lichtjestocht 2014 gaat vanavond wel gewoon door, maar WinterWonderBeek heeft de lampionnenoptocht geschrapt. ,,Vanaf 18.00 uur gaat het weer sneeuwen, is de verwachting'', zegt Bartels. Ook het optreden van dj Frank van der Aa vanaf 19.00 uur gaat niet door. Dat zou plaatsvinden in de kleinere tenten van het après-schaatscafé bij de schaatsbaan, maar de organisatie durft ook dat niet aan in verband met de veiligheid. Iedereen kan overigens wel gewoon op de Markt komen kijken. Zaal Marktzicht is open voor degenen die zich na afloop willen opwarmen en graag warme chocomel of iets anders consumeren.

  Trekker Oldtimerclub Manege Overbos organiseert de Lichtjestocht in samenwerking met de Stichting WinterWonderBeek. Vanaf 18.00 uur maken de verlichte voertuigen al een rondje door Prinsenbeek en vanaf 19.00 uur maken ze nog een ronde - zonder de geplande lampionnenoptocht - door de straten. Om ongeveer 20.00 uur rijden de trekkers dan weer naar Manege Overbos, waar de kleinere voertuigen zullen worden opgesteld in de binnenbak. Dan begint hier een lichtshow. Om 21.00 uur is er een optreden van Edrie Antonissen. Om 22.00 uur is de prijsuitreiking.


  Route
  Vanaf 18.00 uur:  Start bij Manege Overbos, Valdijk, Haverdijk, Middenweg,  Groenstraat, Westerkim, Molenstraat, Heikantsestraat, Velsgoed, Beeksestraat, Markt    

  Vanaf 19.00 uur, Markt, Groenstraat, Vianendreef, Harmonielaan, Schoolstraat, Kerkewei, Kapelstraat, Markt .


   


   


  Zaterdag 27 december 2014
  PrinsenbeeksneeuwWinterWonderBeekschaatsenLichtjestocht
  • (Foto: Gert-Jan Bartels)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.