1. ‘Samen iets doen tegen ondermijning’

  Ook wijkagenten Erik Jan Bosma en Inge Leer hebben regelmatig te maken met ondermijnende criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld zich vermengen, en drugs gerelateerde zaken. Het opsporen en aanpakken van de daders is een taak van de politie, maar ook de burger kan volgens de wijkagenten een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van deze vormen van criminaliteit.
  ‘Samen iets doen tegen ondermijning’
  Dumping drugsafval aan de Halseweg in januari. (Foto: Rob Wolbrink)

  Door Erik Jan Bosma

  Onlangs gaf ik in een stukje in Modern Prinsenbeek nog aan dat opsporing van ondermijning, hennepkwekerijen en ontmanteling van druglabs mede tot het takenpakket behoort van de politie.  Als wijkagenten proberen wij ook ons steentje hierin bij te dragen. Inge Leer en ik zijn al bij meerdere adressen in Prinsenbeek en het buitengebied geweest om burgers en bedrijven te waarschuwen en te adviseren. Hierbij wordt een informatiemap uitgereikt. Er bestaat ook een geurkaart met een geur die vaker wordt waargenomen in de buurt van een drugslaboratorium.

   

  Dumpingen van drugsafval hebben we in het buitengebied van Prinsenbeek al een paar keer meegemaakt.  Blauwe vaten worden dan veelal door bestuurders van vrachtwagentjes en bestelauto’s  in de natuur gedumpt, waarbij uiteraard de natuur en zijn leefomgeving schade oploopt als er maar iets uit zo’n vat gaat lekken. Ook komt het vaker voor dat deze bestelauto’s in woonwijken worden achtergelaten, compleet gevuld met ‘bijna’ lege vaten en drugsbenodigdheden, om er maar vanaf te zijn. In woonwijken valt zo’n vaak witte bestelauto tussen andere geparkeerde voertuigen dan ook niet zo op. Maar ook hier ligt lekkage voor de hand, met de nodige gevolgen van dien voor mens en milieu.

   

  Mocht u zelf een verdachte situatie of auto aantreffen, open deze dan niet of laat de vaten liggen en waarschuw de politie. Dit kan door te bellen met tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000. De politie zal dan ter plaatse de nodige maatregelen gaan treffen. Samen moeten we iets doen aan ondermijning!

  Vrijdag 20 november 2020
  Prinsenbeekpolitieondermijningdrugs
  ‘Samen iets doen tegen ondermijning’
  Dumping drugsafval aan de Halseweg in januari. (Foto: Rob Wolbrink)
  Reacties