Groenrijk zomergoed
  1. Rustige jaarwisseling met volop vuurwerk

    Er was dan wel een verbod, maar dat hield veel Bekenaren niet tegen om toch met vuurwerk het nieuwe jaar te starten. Boven Prinsenbeek was na middernacht volop siervuurwerk te zien; op oudejaarsdag knalde het al flink in het dorp. Hier en daar was sprake van overlast, maar over het algemeen is de jaarwisseling in Prinsenbeek rustig verlopen.
    Rustige jaarwisseling met volop vuurwerk
    Oudjaarsdag 's middags in Park Over-Bos.

    De politie kreeg ongeveer tien overlastmeldingen binnen gerelateerd aan oud en nieuw. Rond drie uur ’s middags op oudejaarsdag schoten jongeren in Park Over-Bos pijlen naar elkaar en richting wandelaars, zag een ooggetuige. ,,Even later een ontploffing en een stevig vuurvlam die bleef branden.’’ Heftiger dan op de foto, want die maakte hij naar eigen zeggen iets later. ,,Het was echt stevig. De knallen waren heel hard; ik snap dat het explosieven worden genoemd’’, aldus de man, die vindt dat dit verder gaat dan kattenkwaad. ,,Echt gevaarlijk en flink overlast en rommel.’’

     

    Wat de bij de politie binnengekomen meldingen betreft, ging het vooral om vuurwerk, brandjes en lawaai. Zo werden in de Liniewal prullenbakken opgeblazen. In de Brabantstraat was nieuwjaarsochtend rond drie uur sprake van geluidsoverlast door harde muziek.

     

    Zondag 02 januari 2022
    Prinsenbeekvuurwerkoud en nieuwpolitieoverlast
    Rustige jaarwisseling met volop vuurwerk
    Oudjaarsdag 's middags in Park Over-Bos.
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties
  1. Iets gebeurd in ons dorp?
    Een aankondiging?
    Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.