Groenrijk 728 100920
 1. Ruim 200 keer ‘Zon in de Schoorsteen’

  De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek heeft met de actie ‘Zon in de Schoorsteen’ maar liefst 202 dorpsgenoten verblijd met een cadeautje. Deze week zijn zo’n twintig vrijwilligers op pad geweest om de attenties bij de mensen thuis te bezorgen.
  Ruim 200 keer ‘Zon in de Schoorsteen’
  (Foto: Zonnebloem Prinsenbeek)

  Door Anton Hoeven

  Deze dorpsgenoten zijn aangemeld voor een cadeautje door de Zonnebloem zelf, verschillende thuiszorginstellingen, kerken, maar ook door verschillende andere Bekenaren. Omdat betrokkenen in deze bijzondere maand wel een extra blijk van aandacht verdienen.

   

  Ontvangers zijn dan ook met name de vele personen die woonachtig zijn in Prinsenbeek maar nagenoeg nooit aan activiteiten kunnen deelnemen. Maar bijvoorbeeld wel regelmatig bezoek ontvangen van de ruim vijftig vrijwilligers van de Zonnebloem, (langdurig) zieken bekend bij de thuiszorgorganisaties, en mensen in bijzondere omstandigheden die zijn aangemeld door buren of andere bekenden.

   

  Extra cadeautjes

  Door de extra cadeautjes via sponsoring konden dit jaar ook de bewoners van De Vlinder in de Kapelstraat, begeleid wonen Amarant aan de Valdijk en Amarant Straatweide van een attentie worden voorzien. 

   

  Zo’n 130 van deze cadeautjes waren vergezeld van een surprise, door leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Griffioen gemaakt.

   

  Grandioos

  Namens de ontvangers van een cadeautje in deze soms sombere dagen bedanken wij uiteraard alle gulle gevers voor hun bijdrage om deze actie zo grandioos succesvol te laten verlopen. De organisatie heeft inmiddels al verschillende zeer spontane positieve reacties ontvangen, en niet alleen bij het afleveren zelf.

   

  Het is een actie binnen het Beekse waar wij bijzonder trots op kunnen zijn. We hopen dat we volgend jaar wederom een beroep mogen doen op alle gulle gevers, Want het is in ieder geval zeker dat deze actie van en voor onze inwoners volgend jaar wederom een vervolg krijgt.

   

  'Zon in de Schoorsteen' is een actie onder de paraplu van de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek, waarbij dorpsgenoten voor een anoniem iemand die wel een extra attentie kan gebruiken een cadeautje maken. Tijdens de donkere dagen voor Sinterklaas kunnen zo een heleboel mensen worden verblijd met een aardigheidje, zodat ook zij ervaren dat er iemand is die aan ze denkt.

  Vrijdag 06 december 2019
  PrinsenbeekZonnebloemSinterklaas
  Ruim 200 keer ‘Zon in de Schoorsteen’
  (Foto: Zonnebloem Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.