Groenrijk zomergoed
 1. Ruim 15.000 euro goede-doelenweek

  Een bedrag van maar liefst 15.138,20 euro kon directeur Defrie Tempelaars van basisschool De Griffioen op het whiteboard schrijven. Zo zagen de leerlingen maandagmiddag op het schoolplein hoeveel geld ze hadden ingezameld tijdens de onlangs gehouden goede-doelenweek voor de Stichting ALS en Stichting Zoë’s Wens (kinderpleisters).

  De kinderen haalden dit geld op door middel van een door familie en vrienden gesponsorde obstacle run, georganiseerd door BOTS Bootcamp & Obstacles.

   

  Onder luid applaus van alle leerlingen op het schoolplein feliciteerde Tempelaars Caroline Baay (Zoë’s Kinderpleisters) en Marieke Kavelaars en Jack Smits (Team DaddyCool Tour du ALS) met het opgehaalde totaalbedrag voor beide goede doelen. ,,Bizar zoveel, ongelofelijk’’, reageert Smits verheugd. Baay noemt het ‘niet normaal’ en toont zich eveneens heel blij met de bijdrage.

   

  Caroline is de moeder van leerling Zoë die acht jaar geleden geleden op vijfjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Zij had een grote wens; alle kinderen in een ziekenhuis moesten kinderpleisters krijgen. Haar ouders en haar zusjes doen er alles aan om deze wens te vervullen. 

   

  Op 9 juni gaan ongeveer 25 mensen uit Prinsenbeek de Mont Ventoux beklimmen om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor de ongeneeslijke ziekte ALS. Bij Jack Smits, de vader van Binck uit groep 7 van De Griffioen, is deze diagnose gesteld. Als Team DaddyCool gaan onder andere familieleden, ouders en twee leerkrachten van de school op 9 juni meedoen aan de Tour du Als, om de ziekte ALS de wereld uit te trappen.

  Maandag 23 mei 2022
  PrinsenbeekGriffioenschoolgoede doelenALSZoë's Kinderpleisters
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties