1. Ruim 130 surprises van De Griffioen

  De werkgroep ‘Zon in de Schoorsteen’ van de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek kregen vrijdagmiddag ruim 130 surprises van leerlingen van basisschool De Griffioen. Daarin kunnen de cadeautjes worden verpakt die niet voorzien zijn van een surprise.
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)

  Door Zonnebloem Prinsenbeek

  Omdat de afgelopen jaren was gebleken dat veel gulle gevers niet in de gelegenheid waren om hun cadeautjes te voorzien van een surprise, leek het de organisatie van 'Zon in de schoorsteen' leuk om hiervoor een lokale basisschool te benaderen. Uitgangspunt daarbij was dat een cadeautje eenvoudig aan de surprise moest kunnen worden toegevoegd.

   

  Met enorm veel enthousiasme hebben de leerlingen van in totaal elf groepen 6, 7 en 8  de afgelopen weken tijdens de lessen handenarbeid hieraan gewerkt. Door het onderwijzend personeel werd daarbij eerst ingegaan op de actie en met name het sociale karakter hiervan. Voor de leerlingen soms een bijzondere gewaarwording te horen dat niet iedereen met deze dagen een aardigheidje ontvangt of kan rekenen op aandacht.

   

  Zonder er zelf iets voor terug te krijgen

  Daarnaast was belangrijk: het leren iets te doen voor een ander zonder dat je er zelf iets voor terugkrijgt. Omdat men samen met een andere leerling de surprise moest maken, betekende dat ook overleggen. ‘Wat zullen we maken?’ Maar ook samenwerken bij het realiseren van de surprise, en uiteraard soms omgaan met tegenslagen omdat iets niet lukte zoals men wilde.

   

  Vijf auto’s vol

  Het enthousiasme van de leerlingen vrijdagmiddag sprak boekdelen. En ook de manier waarop ze hielpen om alles in de auto’s te laden. Maar liefst vijf auto’s waren tot de nok toe gevuld.

   

  Tot en met dit weekend kunnen de cadeautjes nog worden afgeleverd. Zoals het er nu naar uitziet, heeft de laatste oproep voldoende reacties opgeleverd. Dit mede gezien de toezeggingen als we tekort komen. Een ding is zeker: iedereen die door inwoners van Prinsenbeek, verschillende thuiszorginstellingen, de Zonnebloem zelf en andere organisaties is aangemeld, kan vanaf volgende week dinsdag een bezoekje van de Sint verwachten. Dit dankzij de inzet van velen.

   

  'Zon in de Schoorsteen' is een actie onder de paraplu van de Zonnebloem Prinsenbeek, waarbij dorpsgenoten voor elkaar een cadeautje maken. Tijdens de donkere dagen voor Sinterklaas kunnen zo een heleboel mensen worden verblijd met een aardigheidje, zodat ook zij ervaren dat er iemand is die aan ze denkt.

  Zaterdag 30 november 2019
  PrinsenbeekZonnebloemSinterklaassurprisesbasisschool De Griffioen
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.