Groenrijk 72 111120
 1. Rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek

  Carmen Walman uit Prinsenbeek start vandaag een nieuwe rubriek op Prinsenbeeknieuws.nl. Hiervoor gaat ze op zoek naar de (bijna) vergeten en verdwenen ambachten in het dorp, maar ook naar meer hedendaagse vaardigheden in nieuwe beroepen.
  Rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek

  ,,Het gaat dan vooral om het verhaal achter het ambacht en achter de persoon die dit ambacht uitoefent’’, verduidelijkt de schrijfster van de rubriek. ,,Niet vanuit commerciële overwegingen, maar vanuit de gedachte dat we trots kunnen zijn op die Bekenaren die iets bijzonders doen en iets betekenen voor de samenleving. Én omdat het interessant kan zijn voor de geboren en getogen Bekenaren, maar ook voor de vele nieuwe inwoners van Prinsenbeek.’’ Bij de interviews maakt ze mooie foto's van de Prinsenbeekse ambachtslieden. In de eerste bijdrage staat hoedenmaakster Joke van Amerongen centraal.

   

  Carmen Walman roept lezers op om mensen die een ambacht uitoefenen, en die dat leuk zouden vinden, aan te melden voor een interview. Dat kan via redactie@prinsenbeeknieuws.nl.

  Donderdag 15 oktober 2020
  PrinsenbeekrubriekPrinsenbeeknieuws.nlambacht
  Rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek
  Reacties