1. Rotonde Strijpenseweg

  (Foto's: Plannen Provincie Noord-Brabant)
  Het plan is om van de aansluiting van de Strijpenseweg op de N389, bij de Zwartenbergse molen, een rotonde te maken. Dat meldde de Provincie Noord-Brabant dinsdag tijdens een informatieavond in De Turfvaart in Etten-Leur over onderhoud aan de provinciale weg N389 Etten-Leur-Zevenbergen.

  Door Martijn Zelis

  De provincie Noord-Brabant wil in 2020 groot onderhoud uitvoeren aan de N389, de provinciale weg tussen Etten-Leur en Zevenbergen. Dit onderhoud moet ervoor zorgen dat de weg weer minimaal tien jaar goed kan functioneren. Nu is dit een doorgaande weg, maar de N389 uit Etten Leur heeft  geen voorrang. Er is ook gebleken dat er ongeveer evenveel verkeer richting Etten-Leur rijdt vanuit Zevenbergen als naar Prinsenbeek. Terwijl de weg naar Prinsenbeek geen N-weg is. Belangrijk is dat de huidige voorrangssituatie gevaarlijk is. Om die reden is besloten om deze kruising te vervangen voor een rotonde.

   

  Er is nagedacht om de zijweg (de Zwartenbergseweg) ook op de rotonde aan te laten sluiten, maar dit bleek te kostbaar. Deze wordt in het ontwerp wel iets verplaatst, ook om gevaarlijke situaties te voorkomen. Alhoewel uit tellingen is gebleken dat de bushalte ter plaatse weg zou kunnen, blijft deze toch behouden. Weg is immers weg. Wel wordt de bushalte vanwege de veiligheid beter verlicht door deze mee te nemen in de aanrijdverlichting van de rotonde.

   

  Er is ook nagedacht over fietsroutes. Daarvoor zijn verder op de route wat aanpassingen bedacht. De ideale oplossing, een tweerichtingsfietspad langs de hele route, is volgens de provincie te kostbaar.

   

  De provincie betrekt de inbreng van de aanwezigen dinsdagavond nog bij de finale afronding van de plannen. Qua uitvoering laten die nog even op zich wachten. Dit jaar sowieso niet, volgend jaar is nog maar de vraag.

  Woensdag 13 februari 2019
  PrinsenbeekZevenbergenEttten-LeurN389ProvincieProvincie Noord-Brabant
  (Foto's: Plannen Provincie Noord-Brabant)
  Reacties