1. Ronde Prinsenbeek compleet wielerfeestje

  Met eerst een dikke bandenrace, daarna een wedstrijd voor elite en beloften en nog de Beekse Prominentenkoers was de 62ste Ronde van Prinsenbeek vrijdagavond weer een compleet wielerfeestje. De mooie zomeravond deed de rest.

  Coen Vermelfoort was bij de categorie elite/beloften oppermachtig. De semi-professional - hij reed bij Raboank en Roompot - klopte op de streep zijn medevluchters Ryan Thomas en Raymond Kreder.

   

  De koers was een van de hoogtepunten van de wielerronde, waar topsport en Beekse gezelligheid opnieuw hand in hand gingen. De afsluiting was de Beekse Prominentenkoers, met aan het vertrek zo’n zestig Bekenaren die kleur geven aan de dorpsgemeenschap. En dat lieten ze volgens gebruik ook zien met hun outfits en fietsversieringen. Na een ronde ‘geneutraliseerd’ achter burgemeester Paul Depla te hebben gereden, kon de meute vertrekken voor de echte wedstrijd. Waarbij snelheid bij veel deelnemers aan deze ludieke koers duidelijk niet het hoogste streven was. Maar er zijn ook altijd weer fanatieke fietsers van de partij, die zich in het zweet racen voor een plekje op het podium en de eeuwige roem.

   

  Voorzitter François Olsthoorn van protestantse gemeente Het Kruispunt won de koers met overmacht. Penningmeester Marco Sneek van Set Up en bestuurslid Gerard van der Linden van RTC Prinsenbeek flankeerden de winnaar op het podium. Bij de vrouwen won Marloes Brouwers (jeugdraad) voor Ine Kleemans (Prinsenbeeknieuws) en duo Kim Foesenek en Dewi van de Koedijk (Biks Blaosfestijn). De originaliteitsprijs ging naar voorzitter Jessica van Oeveren en bestuurslid Jan Kleemans van De Samensprong. Van Oeveren liet onderweg nog enkele turnoefeningen zien.

   

  Na afloop was het nog lang gezellig voor Café-Bar De Stee.  Volgend jaar is de Ronde van Prinsenbeek op vrijdag 3 juli.

   

  Uitslagen Beekse Prominentenkoers

  Vrouwen: 1. Marloes Brouwers, 2. Ine Kleemans, 3. Kim Foesenek/Dewi van de Koedijk, 5. Eline Machielsen, 6 Marloes Schalk, 7 Judith Knoops, 8 Carla Kranenburg-van Eerd, 9. Margot Mathijssen-Verdaasdonk, 10. Bianca Lansen.

   

  Mannen:   1. Francois Olsthoorn 2. Marco Sneek, 3. Gerard van der Linden, 4. Jaap Rutten, 5. Martijn Meeuwissen , 6. Luc Ruben, 7. Jan Boomaars, 8. Ad Nuiten.

  Zaterdag 06 juli 2019
  Prinsenbeekwielerrondedikke bandenraceProminentenkoers
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.