Groenrijk korting 728
 1. Robotbouwers op weg naar NK

  De robotbouwers van het Newman college in Breda doen er alles aan om zich via kwalificatiewedstrijden (League Meets) te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Vorige week won team Space tijdens de eerste League Meet voor First Tech Challenge-teams (FTC) in Eindhoven. En zaterdag is team Gentlebotz, met Bekenaar Merlijn Slewe, tweede geworden.
  Robotbouwers op weg naar NK
  (Foto: Familie Slewe)

  Team Orange, met Sven Verbaarschot uit Prinsenbeek, is negende geworden. De stand voor FTC-teams over twee League Meets is nu: Gentlebotz 2e, Space 4e  en Orange 9e. De eerstvolgende League Meet is op 15 januari op het Newman college. Alle drie de teams maken een goede kans om mee te mogen doen aan het NK FTC. Team Gentlebotz  is twee jaar geleden al 2e geworden op het NK en 2e op een open kampioenschap in Aviano in Italië.

   

  Sinds enige jaren faciliteert het Newman College als buitenschoolse activiteit het bouwen van robots volgens de standaarden van de First Tech Challenge (FTC). First is een Amerikaanse organisatie die over de hele wereld actief is om jongeren te interesseren in alles wat te maken heeft met de techniek achter robots. In het hele programma gaat het niet alleen om het winnen van de wedstrijden, maar ook om innovatie, samenwerken en het enthousiasmeren van andere scholen en bedrijven om deel te nemen.

  Dinsdag 23 november 2021
  PrinsenbeekrobotsFTCFirstNK
  Robotbouwers op weg naar NK
  (Foto: Familie Slewe)
  0
  Reacties