Groenrijk kerst 728
 1. Rioolgemaal gerenoveerd

  Waterschap Brabantse Delta heeft de afgelopen maanden het rioolgemaal aan de Peperbos gerenoveerd. Via dit gemaal wordt het Prinsenbeekse rioolwater weggepompt naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Nieuwveer aan de A16 tegenover De Kuil. Het waterschap heeft ook een hekwerk rondom het gemaal geplaatst. Dit moet de overlast door hangjongeren achter het gemaal voorkomen.
  Rioolgemaal gerenoveerd
  Waterschap Brabantse Delta heeft de afgelopen maanden het rioolgemaal aan de Peperbos gerenoveerd. Via dit gemaal wordt het Prinsenbeekse rioolwater weggepompt naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Nieuwveer aan de A16 tegenover De Kuil.

  Het waterschap heeft ook een hekwerk rondom het gemaal geplaatst. Dit moet de overlast door hangjongeren achter het gemaal voorkomen.

  Het gezuiverde afvalwater wordt in de buurt van de Moerdijkbrug geloosd op het Hollandsch Diep.
   
  In 1964 is het oorspronkelijke gemaal gebouwd. In 1993 is het verbouwd naar de huidige opstelling, met een natte- en een droge kelder en een bovenbouw. In de natte kelder komt al het rioolwater van Prinsenbeek binnen. In de droge kelder staan de pompen opgesteld en in de bovenbouw staat de elektrische schakelkast.


  Zicht op de pompkelder onder het gebouwtje.
   
  De pompinstallatie bestaat uit een grote pomp die het regenwater weg moet pompen. Daarnaast had het gemaal een kleine pomp voor de afvoer van het rioolwater in droge perioden. De kleine pomp is nu vervangen door een grotere. Hierdoor kan bij storing aan één pomp, de andere pomp toch het regenwater toch nog verpompen, waarmee de bedrijfszekerheid van de pompinstallatie is verhoogd.
   
  Gelijktijdig is de zestien jaar oude schakelkast vervangen en is de automatisering aangepast, zodat het gemaal nog beter van afstand is te bedienen.
  Dinsdag 13 april 2010
  PrinsenbeekrioolgemaalWaterschap Brabantse Delta
  Rioolgemaal gerenoveerd
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/strijpenseweg-zes-weken-dicht/
  Reacties