groenrijk herfst 2022 728
 1. Rikkers Swaen hebben ritme weer te pakken

  Maar liefst 27 rikkers waren afgelopen woensdag bij de aftrap van het nieuwe seizoen van Rikclub De Swaen in Prinsenbeek. Nummer 28, Jan Blommendaal, arriveerde pas tegen acht uur, toen de eerste rondes al waren gespeeld.
  Rikkers Swaen hebben ritme weer te pakken
  (Foto: Rikclub De Swaen)

  Door Jos Ermens

  Had wel op Prinsenbeeknieuws.nl gekeken, maar blijkbaar heeft hij wat moeite met de digitale klok. Bijles kan geregeld worden Jan, maar volgende keer gewoon op tijd.

   

  Wim Renne, vorig jaar glorieus eindwinnaar, dacht er waarschijnlijk wat te gemakkelijk over. Maar dat ging dus niet helemaal naar wens. Ja Wim, je moet ook gewoon kaarten krijgen zie je wel. Alleen talent is niet voldoende. Rob Braaksma, zoals altijd overtuigd van zijn eigen gelijk, moest toch erkennen dat kaarten en schrijven tegelijkertijd, niet voor iedereen is weggelegd. Uiteindelijk, met wat hulp van de tafelgenoten, is het toch goed gekomen.

   

  Natuurlijk waren er ook rikkers die wel punten behaalden. Kees Martens behaalde met 36 punten de derde plaats en Ger Dikmans, de eeuwige tweede lijkt het haast wel, werd met 63 punten tweede. Winnaar van de avond met één puntje meer (64) was Piet van Gool. Van harte proficiat Piet. En terecht merkte hij op in één avond meer punten te hebben behaald dan vorig jaar in een heel seizoen. Dat klopt, want toen eindigde hij in de totaalstand op 26 punten.

   

  De tactiek van Mario Tellekamp is dit jaar anders. Hij besloot flink in de min (-53) te spelen, zodat hij tegen het slot van het seizoen de negatieve scores weg kan strepen. Of dit de juiste tactiek gaat zijn, waag ik overigens te betwijfelen.

   

  Al met al hebben we het ritme weer te pakken. Op woensdag 28 september om 19.30 uur vindt de tweede rikavond in De Swaen plaats. Natuurlijk hopen we weer veel deelnemers te mogen verwelkomen. Iedereen kan meedoen, ook voor een enkele avond. Weliswaar is het inschrijfgeld verhoogd naar 3 euro, maar daar staat tegenover dat het prijzengeld ook fors is verhoogd, met maar liefst 5 euro.

   

  Alle rikkers tot woensdag 28 september 19.30 uur in De Swaen, waar we zoals altijd weer gastvrij zullen worden bediend.

  Woensdag 21 september 2022
  PrinsenbeekrikkenkaartenDe Swaen
  Rikkers Swaen hebben ritme weer te pakken
  (Foto: Rikclub De Swaen)
  0
  Reacties