Groenrijk zomergoed 728
 1. Rijf na half jaar open met expo over 48 prinsen

  Heemkundig Museum De Rijf in Prinsenbeek is komende zondag 13 juni voor het eerst sinds een half jaar weer open voor publiek. Hier is dan de expositie ’48 Boemeldonckse Prinsen in beeld’ te bezichtigen.
  Rijf na half jaar open met expo over 48 prinsen
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Het museum aan de Brielsedreef 39A in Prinsenbeek is 13 juni geopend van 13.30 tot 16.30 uur, met inachtneming van de geldende Covid-en RIVM-voorschriften.

   

  De laatste openstelling van 13 december vorig jaar is alweer een half jaar geleden. Dat was ook de eerste openstelling nadat er hard gewerkt was aan de 100 m2 grote uitbreiding. Jammer dat toen veel belangstellenden niet konden komen, want het is prachtig geworden met nieuwe taferelen.

   

  Teruggekeerd van weggeweest zijn onder meer de bedstee, de kerkelijke hoek met een echte biechtstoel, het politiebureau en de poepdoos. Ook de handwerkhoek met weefgetouw, waar een groep dames demonstraties geeft, heeft een nieuwe plek gekregen. Helemaal nieuw is het Jan Strube-atelier. Daarnaast zijn er ook veel nog nooit vertoonde spulletjes te zien. Iedereen is dus weer van harte welkom.

  Woensdag 09 juni 2021
  Prinsenbeekmuseum De Rijf
  Rijf na half jaar open met expo over 48 prinsen
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  0
  Reacties