Trined 728
 1. Restaria Kavelaars 60 jaar

  Restaria Kavelaars aan de Markt 4 in Prinsenbeek bestaat vandaag precies zestig jaar. Het was op 19 mei 1960 dat Roel Kavelaars hier een ‘lunchroom en ijsbedrijf’ startte.
  Restaria Kavelaars 60 jaar
  (Foto: Charlotte Verdaasdonk)

  Het latere Restaria Kavelaars, dat intussen alweer zoveel jaren wordt gerund door kinderen Piet, Mieke en Janneke, en intussen ook kleinzoon Manuel. ,,En vergeet vooral Piets vrouw José niet’’, benadrukt Mieke. ,,Zij is altijd op de achtergrond, maar verzet bergen werk in de keuken.’’ Volgens Mieke draait de zaak echt op het hele team, met ook medewerksters Charlotte, Alyssa, Maartje en nieuwe aanwinst Elodie.

   

  Roel Kavelaars was bakker geweest, maar toen dit werk niet meer genoeg opleverde, begon hij samen met zíjn vader met schepijs. Toen het pand naast het woonhuis te koop kwam, kocht hij dit en werd de ijsbereiding uitgebreid tot cafetaria. Toen Roel in 1989 stierf, hebben Piet en Mieke de zaak van hun vader overgenomen.

   

  Ze vindt friet bakken en alles wat daarbij hoort nog altijd leuk werk. ,,Vooral omdat je zoveel mensen ontmoet’’, zegt Mieke. Aan de andere kant is werken in de cafetaria ook best zwaar. ,,Je moet wel altijd kwaliteit leveren en zorgen dat je klanten terugkomen.’’ Ze merkt dat de concurrentie groter wordt, maar ervaart dat niet als een last. ,,Je moet de koek met meer delen, maar concurrentie is gezond’’, vindt Mieke.

   

  Warme maaltijden

  Daarbij verzorgt Restaria Kavelaars wekelijks ook nog zo’n tweehonderd warme maaltijden voor ouderen. ,,Die worden hier elke dag vers gekookt; vooral aardappelen, groenten en vlees, zoals veel oudere mensen het lekker vinden.’’

   

  Hoe verder na zestig jaar? ,,We leven met het jaar, dus op naar de 61’’, aldus Mieke. ,,We doen gewoon ons best.’’

   

  Morgen gewoon weer open

  En of ze nog een feestje vieren? Daar is het niet echt de tijd voor nu met de coronamaatregelen, vindt Mieke. Morgen zijn ze gewoon weer open, en de klanten zullen het wel merken, zegt ze.

  Dinsdag 19 mei 2020
  PrinsenbeekRestaria Kavelaarsmaaltijdencoronajubileum
  Restaria Kavelaars 60 jaar
  (Foto: Charlotte Verdaasdonk)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.