1. Reünie schoolklas na 55 jaar

  (Foto's: Reüniecommissie)
  Een bijzondere reünie afgelopen zaterdag in Café de Elsakker in Prinsenbeek. Hier kwamen maar liefst 24 enthousiaste oud-klasgenootjes samen, die in het schooljaar 1963-1964 bij juffrouw Van de Kar in de tweede klas van de Maria meisjesschool op de Beek zaten.  

  Het was een supergeslaagde middag, melden organisatoren Gemma, Els, Ellie en Ria, die zich nog goed de blauwe en gele kroontjespennen herinnerden en de blauwe ballonbroek waarin de juffrouw heel sportief mee-gymde. Sommigen wisten zelfs nog in welk lokaal ze toen zaten.  

   

  ,,Bijzonder om elkaar na zoveel jaar weer te zien’’, aldus één van de organisatoren. ,,Een aantal had elkaar al meer dan vijftig jaar niet gezien. Lastig om sommigen te herkennen, maar dat geeft dan ook gezellige hilariteit.’’

   

  Ongeveer een kwart van de aanwezigen woont nog altijd in Prinsenbeek; de anderen zijn voor een groot deel wel in Brabant gebleven. Qua werk bleek ongeveer een derde te zijn terechtgekomen in de zorg, administratie, onderwijs of creatieve werkzaamheden.

   

  Er waren ook oma’s bij, die wél of niet oppassen. Dat is duidelijk steeds meer een bewuste keuze, omdat deze generatie vrouwen vaak ook nog werkt. Een aantal dames was intussen met vervroegd pensioen.

   

  De reünie was zo geslaagd, dat de deelnemers hebben afgesproken om het voortaan één keer in de vijf jaar te doen.

   

  Juffrouw Van de Kar is nog niet zo lang geleden overleden.

  Dinsdag 09 oktober 2018
  PrinsenbeekreunieMariaschool
  (Foto's: Reüniecommissie)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.