Groenrijk zomergoed
 1. Rampspoed overstromingen gebied Keniaproject

  Na langdurige en hevige regen is in de omgeving van het Victoriameer in Kenia enorme schade aangericht. Ook in de dorpen Ahero en Awasi waar het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek al 23 jaar actief is met verschillende projecten.
  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)

  Door Ria Bekkers

  We weten hoe belangrijk het voor de weduwen was toen hun hutje verstevigd werd, ze hun eerste koe hadden en een beetje inkomsten van wat rijst en mais rondom het huis, hun schamele huisraad en uniformen voor school. Nu is alles in een klap weg. 

   

  Het water heeft hen verrast toen ze op de markt stonden om hun rijst en fruit te  verkopen; alles weg. Maar ook 229 doden. De mensen die het overleefd hebben en niet terug naar hun hut kunnen, worden opgevangen in de scholen die overeind bleven. En dan is er geen verzekering die de schade vergoedt, ze helpen elkaar en delen het eten. Maar de ramp is niet te overzien….

   

  Helpen

  Regelmatig komen er foto’s, filmpjes en verhalen binnen, allemaal even triest. Daarom willen we helpen. En we hopen dat u ons daarbij helpt. Natuurlijk is er ons banknummer NL 82 RABO 0142570052 (o.v.v. overstroming). En met hulp van de Prinsenbeekse Bezige Bijen hebben we een totempaal gemaakt, die nu in het Keniawinkeltje staat. Daaraan is een giftenpot vastgemaakt. Op de totempaal kunnen we zien hoeveel er gedoneerd wordt. En natuurlijk houden wij u op de hoogte van de besteding van het geld. Helpt u mee?

   

  Keniawinkeltje

  Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42, geopend op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur, verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. Het wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. Spullen brengen kan op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Dat heeft de voorkeur. Indien dat niet mogelijk is, kan het ook tijdens de openingstijden of na telefonische afspraak via tel. 06-27266702. www.keniascholingsproject.nl

  Woensdag 15 mei 2024
  PrinsenbeekKenia Scholingsproject Prinsenbeekoverstroming
  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties