Verkeer Prinsenbeek enquete
 1. Racecircuit in De Staart

  De Beeksestraat in Prinsenbeek is sinds een week deels afgesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de riolering. Het doorgaande verkeer had al snel zijn weg gevonden via onder meer Buitenwal en Vogelbos, waar volgens bewoners nu veel te hard wordt gereden. Datzelfde geldt voor de woonerven Liniewal en Sterreschans.
  Racecircuit in De Staart

  Ze maken zich zorgen over de veiligheid in hun straten in de wijk De Staart, vooral voor de kleine kinderen die er wonen, meldt een bewoner van de Buitenwal. 

   

  Een andere bewoner van de Buitenwal noemt het een ‘racecircuit’: ,,Het lijkt wel of de Grand Prix Formule 1 met acht maanden is vervroegd, en niet in Zandvoort maar op het stratencircuit van Buitenwal en Vogelbos in Prinsenbeek wordt verreden.’’ De hele week al is het raak. Waar eigenlijk dertig mag worden gereden, wordt volgens hem soms wel de zeventig kilometer aangetikt.

   

  Vanuit de Sterreschans is intussen al contact opgenomen met de Gemeente Breda, over de gevaarlijke situatie in het woonerf. Het aantal auto's dat te hard rijdt is met veertig tot vijftig toegenomen, aldus een bewoonster. ,,Als de situatie echt direct gevaarlijk wordt - dus als er iemand wordt aangereden - mag ik een speciaal nummer bellen.'' Ze vindt het vervelend dat er geen afsluitbord met uitsluitend bestemmingsverkeer bij de rotonde komt te staan. Ook het Dorpsplatform Prinsenbeek is op de hoogte gebracht.

  Vrijdag 06 september 2019
  PrinsenbeekBeeksestraatBuitenwalVogelboshardrijdenwegwerkzaamheden
  Racecircuit in De Staart
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.