Groenrijk 72 111120
 1. Raadsvragen speelveld Prinsenboschlaan

  De fracties van VVD en CDA in de Bredase gemeenteraad hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het nieuwe pad over het speelveld in de Prinsenboschlaan in Prinsenbeek. Ze vrezen gevaarlijke situaties voor de spelende kinderen en vinden het onwenselijk dat de ontsluitingsroute van de nieuwe wijk Westrik dwars door de speeltuin loopt.

  Vorige week is een start gemaakt met het aanleggen van het pad. Volgende week zal het gereed zijn, zei een kraanmachinist die er donderdagmiddag bezig was. 

   

  Tegelijkertijd is de voet- en fietsersdoorgang van de Prinsenboschlaan naar de Westrikse Binnenweg afgesloten. Deze doorgang was er om de nieuwe wijk Westrik te ontsluiten, en het reguliere verkeer te scheiden van het bouwverkeer. Eind vorig jaar is de doorgang voor autoverkeer afgesloten. En omdat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond, is de wijk recent voor het autoverkeer aangesloten op de Westrik.

   

  Gevaarlijke situaties

  ‘Het pad door de speeltuin roept vragen op’, stellen de fracties. ‘Een speeltuin is een plek waar kinderen vrij bewegen. Kinderen zijn zich op deze leeftijd niet altijd bewust van hun omgeving. Als dit pad door fietsers gebruikt gaat worden, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast nodigt een pad ook wandelaars uit die hun hond uitlaten. Op dit moment zijn honden niet toegestaan in de speeltuin.’

   

  VVD en CDA willen onder meer weten welk doel het nieuw aangelegde pad dient en wie er naar verwachting gebruik van zullen maken. En of het college het net als zij ook onwenselijk vindt dat daar een ontsluitingsroute loopt.

   

  Verder willen ze weten wat er gaat gebeuren met de doorgang Prinsenboschlaan-Westrikse Binnenweg en waarom deze momenteel is afgesloten.

  Vrijdag 22 januari 2021
  PrinsenbeekPrinsenboschlaanspeelveldpadnieuwe wijkVVDCDAGemeente Bredagemeenteraad
  0
  Reacties