1. Raadsvragen over dierencrematorium

  In Prinsenbeek is ophef ontstaan over de langdurige stankoverlast bij dierencrematorium Viviana aan de Vianendreef, schrijft CDA-raadslid Marc van Oosterbosch aan het college van burgemeester en wethouders van Breda. Hij wil weten waarom niet eerder is opgetreden tegen de stankoverlast.
  Raadsvragen over dierencrematorium
  Begin september was de maat vol en gingen buurtbewoners naar het dierencrematorium.

  Buurtbewoners ervaren al geruime tijd rook- en stankoverlast. Na jarenlang juridisch getouwtrek was begin september de maat vol en begaf zich een groep naar het crematorium. De bedrijfsleider beloofde toen dat er geen paarden meer zouden worden gecremeerd tot de filters in orde zouden zijn.

   

  De CDA-fractie wil weten wat de gemeente nog van plan is te gaan ondernemen in deze zaak om de bewoners gerust te stellen. Maar ook of er representatieve luchtmonsters zijn afgenomen, of er eerdere overtredingen van het bedrijf bekend zijn en of er controles hebben plaatsgevonden. Verder vraagt Van Oosterbosch of de gemeente bereid is in het belang van de omwonenden op te treden tegen het dierencrematorium als blijkt dat de uitstoot boven de algemeen geldende normen komt.

   

  De omwonenden zijn al jaren bezig een einde te maken aan de stankoverlast. Tot nu verliep alles via juridische weg. Ze snappen niet dat de gemeente een bedrijf dat in hun ogen niet voldoet aan de regels gewoon door laat gaan.  Er is ook al een rechtszaak geweest, maar Viviana was het niet eens met de uitspraak en ging in hoger beroep. Wanneer dit dient, is nog niet bekend.

  Dinsdag 22 september 2020
  PrinsenbeekVivianadierenbegraafplaatsdierencrematoriumstankGemeente Breda
  Raadsvragen over dierencrematorium
  Begin september was de maat vol en gingen buurtbewoners naar het dierencrematorium.
  Reacties