Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Protest met omgekeerde driekleur

  In steeds meer gemeenten hebben boeren de afgelopen weken omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen, op sommige plekken in grote aantallen. Sinds enkele dagen hangt de omgekeerde driekleur ook in top in de Beeksestraat in Prinsenbeek.
  Protest met omgekeerde driekleur

  Ter hoogte van Albert Heijn, dichtbij wijnhandel Aarts en en ter hoogte van de Weimersedreef hangt er een hoog in een lantaarnpaal. De blauw-wit-rood vlag in het straatbeeld hoort bij de protestactie van de boeren tegen het stikstofbeleid. Wie ze hier hebben opgehangen is niet bekend, maar het lijkt aannemelijk dat ook de vlaggen in de Beeksestraat met die reden daar wapperen.

   

  Het is een statement dat landelijk veel bijval krijgt, maar ook kritiek. Sommige gemeenten worstelen nu met de vraag of ze de vlaggen moeten verwijderen. In Breda wordt nog niet op grote schaal op deze wijze actie gevoerd, vertelt een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. ,,We hebben in Nederland het recht op demonstreren'', verklaart ze. ,,De boeren en hun sympathisanten laten op deze manier hun protest blijken. In Breda gebeurt dat vooralsnog op kleine schaal. Tegelijkertijd kunnen we het ook begrijpen dat anderen er aanstoot aan nemen dat de Nederlandse vlag niet hangt zoals het hoort. We hopen dat de protesterende boeren hier ook oog voor hebben.’’

  Vrijdag 29 juli 2022
  PrinsenbeekvlagboerenprotestdriekleurBredagemeente
  Protest met omgekeerde driekleur
  0
  Reacties