Groenrijk zomergoed
  1. Project aardgasvrije wijk niet van de baan

    Het Dorpsplatform Prinsenbeek wil de eerste vijfhonderd bewoners in het dorp helpen met het aardgasvrij maken van hun woning. Dit project ‘proeftuin aardgasvrije wijk’ loopt vertraging op omdat de aangevraagde rijkssubsidie niet is toegekend, meldt het dorpsplatform, dat benadrukt dat het project hiermee niet van de baan is.
    Project aardgasvrije wijk niet van de baan

    Met de gemeente is afgesproken dat er nu bekeken wordt hoe het project, dan wel kleiner en meer over de tijd uitgesmeerd, toch kan worden opgestart. Volgend voorjaar is er volgens het platform zeer waarschijnlijk een volgende subsidieronde, waarvoor dan opnieuw een aanvraag zal worden ingediend.

     

    Derk Hueting, lid van het Dorpsplatform Prinsenbeek een mede-initiatiefnemer van het plan, is  teleurgesteld: ‘De aanvraag is, voor zover we het nu weten, afgewezen omdat die technisch nog niet ver genoeg is uitgewerkt. Dat klopt, omdat we dat nu juist samen met de inwoners van het dorp willen doen. Als je het dan technisch al helemaal hebt uitgewerkt, denkt iedereen al snel dat de oplossing al bedacht is en geen inspraak meer mogelijk is. We willen eerst een aantal oplossingen verkennen, de financiële gevolgen in beeld krijgen en bespreken met de mensen, en dan pas concreet uitwerken’, zegt hij in het bericht van het dorpsplatform. Voor een eerder artikel hierover: klik hier.

    Dinsdag 27 oktober 2020
    PrinsenbeekaardgasvrijDorpsplatform PrinsenbeeksubsidieGemeente Breda
    Project aardgasvrije wijk niet van de baan
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties