Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Zo'n 350 nieuwe woningen in vijf jaar

  Prinsenbeek krijgt er de komende vijf jaar zo’n 350 nieuwe woningen bij, tenminste als alle elf de geplande projecten doorgaan. Dit hoorden de aanwezigen tijdens de drukbezochte Informatiemarkt Bouwen en Wonen woensdagavond in De Drie Linden in het dorp.

   

  De door het Dorpsplatform Prinsenbeek en de gemeente georganiseerde infomarkt voorzag in een behoefte; het was druk. De aanwezigen werden er uitgebreid geïnformeerd over wat er allemaal op stapel staat aan bouwplannen in Prinsenbeek.

   

  De gemeente had bij de entree een grote kaart opgehangen met hierop elf woningbouwinitiatieven met 355 nieuwe woningen, van prille plannen tot al verder uitgewerkte projecten. Hieronder het overzicht van de gemeente:

   

  1. 1. Westrik (135 woningen), grondgebonden, 127 koop/8 sociale huur, verwachte oplevering 2018-2021;
  2. 2. Herontwikkeling oude Hagedonk (54), mix appartementen/grondgebonden, 8 koop/21 sociale huur, 25 middel-dure huur, 2020;
  3. 3.  CPO Vijverstraat (14), appartementen, koop, 2019;
  4. 4.  Herontwikkeling Michael College (36), appartementen, mix 8 sociale huur/28 koop, 2020;
  5. 5.  Herontwikkeling Boerenbond-locatie (40), appartementen, mix huur/koop, 2021;
  6. 6.  Herontwikkeling Rabobank-locatie (12), mix 2 winkels/11 appartementen/1 grondgebonden woning, 2021;
  7. 7.  Herontwikkeling pastorie (14), appartementen, koop, 2021;
  8. 8.  Mogelijk Heikantsestraat naast tennisclub (18), grondgebonden, CPO starters, 2021;
  9. 9.  Mogelijk toekomstige ontwikkeling Beeksestraat hoek Pater Rommelaan (0), onbekend, koop;
  10. 10 Gertrudisoord (24), grondgebonden, koop, 2018;
  11. 11 Valdijk 25-27 Nagelkerke (8), appartementen, huur, 2022.

   

  Vertegenwoordigers van diverse ontwikkelaars en verkopers waren er om over hun projecten te vertellen, zoals van Vazet Creatie B.V. (project oude Hagedonk), Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. (locatie Michaël College), CPO-SAP van de seniorenappartementen in de Vijverstraat en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen (Westrik). Ook de gemeente en de Rabobank waren present, evenals verschillende makelaars.

   

  Nieuwe plannen

  Bij veel gasten was nog niet bekend dat er 36 appartementen gepland staan op de locatie Michael College (www.prinsenrijck.nl) en 40 bij de Boerenbond. Ook het plan voor winkels en woningen op de plek van de Rabobank en 14 appartementen op de plaats van de pastorie waren een opvallende aankondiging. Net zoals mogelijke projecten aan de Heikantsestraat, Beeksestraat en Valdijk.

   

  Westrik 

  Andere initiatieven zijn al verder gevorderd. Plan Westrik verloopt voorspoedig, aldus planontwikkelaar Jasper Jansen van Giesbers. Van fase 1A is 85 procent verkocht en 1B is sinds april in de verkoop. Fase 2 volgt later. Nu wordt eerst het openbare gebied bouwrijp gemaakt. Het is de bedoeling om hier na de zomervakantie te starten met bouwen.

   

  CPO-SAP

  Het collectief voor het realiseren van seniorenappartementen CPO-SAP aan de Vijverstraat heeft intussen 45 mensen op de wachtlijst. Het project in eigen beheer heeft volgens voorzitter Paul Fokkema van de vereniging van toekomstige eigenaren vertraging opgelopen door onder meer de herhuisvesting van Museum De Rijf. Op 30 april is de omgevingsvergunning aangevraagd. Als alles nu op koers blijft, is de verwachting dat er in september of oktober kan worden gestart met bouwen.

   

  Gillina Baaij van het dorpsplatform is erg enthousiast over het verloop van de informatiemarkt. ,,Zo zouden we de bewoners jaarlijks op de hoogte moeten houden.''

  Donderdag 21 juni 2018
  Prinsenbeekwoningbouwbredadorpsplatformprojectontwikkeling
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.