1. Prinsenbeek in beeld voor woningbouw

  De gemeente Breda onderzoekt met ontwikkelpartners en eigenaren of er op diverse locaties versneld woningen gebouwd kunnen worden. Ook Prinsenbeek en Bavel worden genoemd in de brief die wethouder Paul de Beer (stedelijke ontwikkeling) hierover afgelopen week aan de gemeenteraad heeft gestuurd.
  Prinsenbeek in beeld voor woningbouw
  (Archieffoto)

  Voor Prinsenbeek zou het om een aanzienlijk aantal woningen gaan. Anders zou hij het allemaal niet zo groots aankondigen, aldus de wethouder. Die wil de gemeenteraad in september nader informeren over bedoelde locaties en hierover daarom op dit moment nog geen nadere mededelingen doen.

   

  Ook Nieuw-West (omgeving Ettensebaan), Nieuw-Oost (omgeving Teteringsedijk/Moleneind) Hero-locatie en diverse locaties in centrum/Havenkwartier worden genoemd. Het betreft met name plekken waarvoor bestemmingsplannen gewijzigd moeten worden. Verder zijn nog minstens vijf andere potentiële versnellingslocaties in beeld, die per september aanstaande zullen starten met een verkenning.

   

  Op basis van de gebiedsperspectieven maakt het college in het vierde kwartaal 2019 de afweging welke locaties bijdragen aan de gewenste versnelling en doelstellingen uit het bestuursakkoord. Dit zal aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Via deze werkwijze verwacht het college tot een versnelling van de gewenste woningbouwproductie te komen.

  Zondag 07 juli 2019
  PrinsenbeekwoningbouwBredaversneld
  Prinsenbeek in beeld voor woningbouw
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.