Groenrijk Pasen
  1. Zware training voor prins bij G-team

    De jongens van het G-team van Beek Vooruit hadden woensdagavond een extra speler op het veld op Sportpark De Heikant in Prinsenbeek. Niemand minder dan Prins Jannes LIII had zijn voetbalschoenen aangetrokken, om samen met de enthousiaste ploeg een wedstrijdje te spelen. Maar de hoogheid had wel een beetje pech.

    Ook hofdames Freeke en Melanie waren bij de ontvangst, maar de prins ging ook daadwerkelijk het veld op. Achteraf bezien was dit misschien toch een iets minder goed idee; na nog maar kort te hebben gespeeld, raakte Marc van Oosterbosch geblesseerd. Maar die blessure aan zijn been zou na een bezoek aan de fysiotherapeut geen spelbreker zijn voor de komende weken, was zijn verwachting.

     

    De mannen van het G-team waren het er niet allemaal mee eens dat de prins het veld af moest, maar ze zorgden daarna toch voor een flitsend vervolg van de wedstrijd. Een partij met een ware doelpuntenregen.

     

    Het G-team van Beek vooruit is een voetbalteam voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De voetbalploeg met elf spelers tussen de 6 en 17 jaar is opgericht in september 2017 en traint elke woensdagavond. Op dit moment spelen de jongens nog vriendschappelijke wedstrijden met clubs uit de regio, vooral Oosterhout, Gilze-Rijen en Dongen. Het is de bedoeling om volgend jaar met de competitie mee te doen. Trainers zijn Niels Fasen, Jan Naalden en Kees van de Beemt. Marjolein Looijmans maakt de begeleidersgroep compleet.

     

    ,,Ook buiten voetbal proberen we leuke dingen te organiseren’’, aldus Niels Fasen. ,,Zo zijn we gaan schaatsen.’’ Uitgangspunt voor het G-team is volgens hem: ,,Wat we gewoon kunnen, doen we gewoon. En wat speciaal moet, speciaal.’’ Ze deden ook al mee aan het G-voetbaltoernooi van NAC.

     

    Het G-team van Beek Vooruit traint wekelijks op woensdagavond van 18.45-19.45 uur. Extra spelers zijn nog steeds welkom. Neem bij belangstelling of met vragen contact op met Jan Naalden op 06-14743556.

    Donderdag 21 februari 2019
    PrinsenbeekBeek VooruitvoetbalG-team
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties