Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Prachtige dag in de dierentuin

  (Foto's: Anton Hoeven)
  Het bezoek aan Diergaarde Blijdorp woensdag was een groot succes. In totaal negentig ouderen en begeleiders uit Prinsenbeek beleefden een heerlijk dagje uit, dankzij de samenwerking van Jumbo Miegielsen met verschillende organisaties in het dorp.

   

  Door Anton Hoeven

  Hoewel het weer ‘s ochtends wat leek tegen te gaan vallen, kwam de zon net voordat we Rotterdam bereikten al door. We hebben de gehele dag geen druppel regen gehad, alleen maar zon.

   

  Nadat alle mensen waren uitgestapt en aan alle rolstoelgebruikers een begeleider was toebedeeld, zijn er eerst groepsfoto’s gemaakt. Tijdens het gezamenlijk koffiedrinken was er een welkomstwoordje en werden de lunchpakketten uitgedeeld.

   

  Daarna zijn we in groepjes het park ingegaan. De grote hoeveelheid gevulde koeken en ook het water en de frisdrank vonden gretig aftrek.  Regelmatig zag je onze deelnemers ergens op een terrasje of bankje genieten van de dieren en de versnaperingen. Ook een ijsje mocht vanwege het mooie weer niet ontbreken. Bijna iedereen heeft ook genoten van de prachtige vogelshow.

   

  Tegen het einde van de middag zat nagenoeg iedereen moe maar voldaan nog gezellig te kletsen bij het restaurant. Om vijf uur zijn de bussen volgens planning weer richting Prinsenbeek vetrokken en na een beperkte vertraging stonden we om zes uur weer op de Markt. Uiteraard is Jumbo Miegielsen, onder luid applaus van de deelnemers, bedankt voor het financieel mogelijk maken van deze goed verzorgde dag.

   

  De gehele dag is vlekkeloos verlopen. Veel deelnemers lieten blijken het te waarderen dat zoveel organisaties hierbij betrokken waren. Het gezamenlijk aanbieden van een dergelijke activiteit is volgens hen zeker voor herhaling vatbaar.

   

  De organisatie van de dag kwam voor rekening van de Werkgroep ‘Gezelligheid Samen’ van het Dorpsplatform Prinsenbeek, Domein Zorg. Ook De Zonnebloem en thuiszorgorganisaties Thebe, Careyn en Buurtzorg waren erbij betrokken, net als de Stichting ‘Met je Hart’, Parochie OLV ten Hemelopneming, Het Kruispunt en zorgcentrum Hagedonk.

  Donderdag 17 mei 2018
  PrinsenbeekDiergaarde BlijdorpouderenZonnebloemDorpsplatformkerkenthuiszorgorganisaties
  (Foto's: Anton Hoeven)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.