Trined 728
 1. Posterproject in het park

  ‘Stay Sane Stay Safe’ heet het posterproject dat is te bewonderen in Park Over-Bos in Prinsenbeek. Een project met 23 opbeurende posters in coronatijd op initiatief van designstudio Lennarts & De Bruijn in Den Haag met het tekstbureau Overdeschreef.

  Sinds een kleine week staat de stellage met afbeeldingen in het park, woensdag aan het eind van de dag verhuist die weer naar een andere plek in Breda.

   

  ‘Wij werden gebeld door een vriend die in het ziekenhuis werkt. Hij vroeg of we posters konden maken om de zorgverleners in het ziekenhuis op te beuren. Wij vroegen ons af, kunnen we dit niet voor meer mensen doen?’, aldus De Bruijn op één van de posters.

   

  Daarom ontwierp hij een paar posters en bouwde Lennarts een website. Vanuit hun studio riepen ze andere ontwerpers wereldwijd op ook posters te maken. Inmiddels zijn er ruim duizend ontwerpen uit tachtig landen.

   

  De Stichting Graphic Matters uit Breda selecteerde de meest opvallende posters . In de mobiele expositie in Park Over-Bos is de selectie aangevuld. De afgelopen weken reisde de collectie al langs pleinen en veldjes kriskras door Breda. ‘Hiermee vrolijken we uw dagelijkse wandeling op en willen we alle Bredase zorgmedewerkers, vakkenvullers, pakketbezorgers, vuilnismannen en bewoners een hart onder de riem steken', zo staat op één van de posters.

   

  Er is vanwege de coronamaatregelen bewust gekozen voor rustige plekken in verschillende wijken, vertelt directeur Dennis Elbers van de Stichting Graphic Matters die verantwoordelijk is voor het exposeren in Breda. Dat is tevens de reden dat er niet veel ruchtbaarheid aan wordt gegeven, zegt hij. ,,We willen gewoon dat de mensen die een wandeling maken iets anders zien op hun route.’’

   

  Belangstellenden kunnen ook zelf posters downloaden, uitprinten en op het raam plakken of op social media delen via www.stay-sane-stay-safe.com.

  Dinsdag 26 mei 2020
  Prinsenbeekstay sane stay safepostersbredastichting graphic matters
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.