Trined 728
 1. Plannen natuurlijke speelplek Liniewal

  Een groep van twintig gezinnen in de wijk De Staart in Prinsenbeek heeft onder de naam ‘De jeugd van tegenwoordig’ het plan opgevat voor een vernieuwing van het speelveld aan de Liniewal/Meers. Ze willen hier een meer natuurlijke speelplaats.
  Plannen natuurlijke speelplek Liniewal
  (Foto: De jeugd van tegenwoordig)

  Eerst willen ze nu weten of het initiatief wordt gesteund door de rest van de wijk. Samen met de gemeente is daarom een enquête opgesteld, die deze week in de wijk is verspreid.

   

  Hierin staat uitgelegd waarom de initiatiefnemers de speelplek graag willen vernieuwen. ‘Midden in de wijk De Staart ligt een groot speelveld met aan de rand wat speeltoestellen. Dit speelveld is net als de rest van de wijk zo’n veertig jaar geleden aangelegd. De inrichting is erg traditioneel en de toestellen zijn verouderd en bieden weinig uitdaging. De wijk begint langzaam maar zeker te verjongen en er is behoefte aan een meer natuurlijk ingerichte speelplek, waar niet alleen de allerjongsten maar ook kinderen tussen de 6 en 12 jaar leuk kunnen spelen.’

   

  Het plan is om de meest verouderde toestellen te vervangen door houten toestellen en de speelplek een meer natuurlijke inrichting geven. Door actief met de speelplek aan de slag te gaan hopen de initiatiefnemers op een sneeuwbaleffect; met hulp van de gemeente en de rest van de buurt zien ze het hele terrein graag omgevormd naar een fijne plek voor jong en oud, met meer groen en wellicht in de toekomst ook een jeu de boules baan en een voetbalkooi. 

   

  De enquête is primair gericht op De Staart, maar ook kinderen uit de omgeving spelen er regelmatig. Op de website www.planbreda.nl/liniewal-meers kunnen betrokkenen de enquête invullen.

   

  De resultaten van de enquête zullen met de gemeente en het Dorpsplatform Prinsenbeek worden besproken. Als er voldoende draagvlak is willen de initiatiefnemers een crowdfundingactie starten en de plannen verder uitwerken. De gemeente is volgens de initiatiefnemers enthousiast over het initiatief en wil graag meedenken, maar heeft vooralsnog wel hulp maar nog geen budget toegezegd. Uitstel van gepland onderhoud aan de huidige toestellen zou mogelijk budget kunnen opleveren voor de plannen, hopen de initiatiefnemers. Verder zoeken ze nog naar andere fondsen.

  Zaterdag 18 juni 2022
  PrinsenbeekspeelveldLiniewalnatuurlijk
  Plannen natuurlijke speelplek Liniewal
  (Foto: De jeugd van tegenwoordig)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.