Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Plaats voor nieuwe jeu de boules-leden

  Plaats voor nieuwe jeu de boules-leden
  (Foto: Hof van Overveld)
  Jeu de boules-club ‘JEPICO’ speelt al jaren op de banen bij het ‘Hof van Overveld’ van Corrie en Piet Mathijssen aan de Overveldsestraat in Prinsenbeek. Onder meer door natuurlijk verloop heeft de vereniging plaats voor nieuwe leden.

   

  Door JEPICO

  Jeu de boules is de Franse verzamelnaam voor een aantal balspellen waaronder ook het spel petanque. De meeste mensen zeggen gewoon jeu de boules. Petanque wordt door iedereen gespeeld, van jong tot oud en door alle bevolkingsgroepen. Er wordt gespeeld met metalen boules, die een diameter hebben van tussen de 70 en 80 millimeter. Het gewicht mag variëren tussen de 650 en 800 gram. Het spel kan op alle soorten terrein worden gespeeld, maar meestal gebeurt dat op een speciaal voor petanque aangelegd terrein.

   

  Bij het ‘Hof van Overveld’ hebben wij de beschikking over 10 buiten- en 10 (‘s winters verwarmde) binnenbanen, met een gezellige kantine. De spelregels die wij hanteren zijn bedoeld voor recreanten oftewel vrijetijdspelers. Niet voor wedstrijdspelers die aangesloten zijn bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Een goed humeur en een sportieve instelling zijn voorwaarden om deel te nemen. De club kent enkel vaste speeldagen, namelijk op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur.

   

  Kom gewoon een keer langs op een of meerdere van deze middagen of speel geheel vrijblijvend eens een keer mee Spelmateriaal is er voldoende aanwezig. Maar pas op, je bent gelijk verkocht. Spelenderwijs worden aan u de spelregels uitgelegd en het woord verkeerd kennen wij niet. Alle belangstellenden uit Prinsenbeek, Etten- Leur, Breda en omstreken zijn van harte welkom.  www.hofvanoverveld.nl

  Woensdag 11 oktober 2017
  Prinsenbeekjeu de boulesHof van Overveld
  Plaats voor nieuwe jeu de boules-leden
  (Foto: Hof van Overveld)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.