Groenrijk zomergoed 728
 1. Petitie: Ophalen grofvuil gratis maken

  Een inwoonster van de wijk Blauwe Kei in Breda is een petitie gestart om de Gemeente Breda ertoe te bewegen het ophalen van grofvuil weer gratis te maken, meldt BN DeStem. Ook in Prinsenbeek merken bewoners de gevolgen van het nieuwe beleid.
  • Wachtrij voor het milieustation afgelopen zaterdag rond 08.30 uur.
  • Dumping bouwafval Halseweg half april. (Archieffoto)
  • Huisraad gestort in het Plantsoen in februari. (Archieffoto)

  Mogelijk dat er Bekenaren zijn die de petitie willen ondertekenen. Dat kan via deze link: klik hier.

   

  De gemeente heeft de afvalstoffenheffing dit jaar met 11 procent verhoogd en de inwoners moeten nu ook 25 euro per ophaalbeurt betalen voor grofvuil. De Bredase hoopt met veel handtekeningen de politiek ervan bewust te maken dat het eerdere besluit om te laten betalen per ophaalbeurt moet worden teruggedraaid. Anders zal Breda vervuilen, voorziet ze. Mensen plaatsen immers hun grofvuil bij de restafvalcontainers, wat overlast geeft. Ook vinden er dumpingen plaats.

   

  Daarbij komt dat het de burger niet heel gemakkelijk wordt gemaakt om zijn grofvuil gratis naar het milieustation te brengen. Een vrachtje wegbrengen, vraagt het nodige geduld; een uur in de rij staan is geen uitzondering. Daarbij moet wel gezegd dat Afvalservice vanwege de coronamaatregelen minder bezoekers op het terrein toelaat en dat die bezoekers per keer meer afval brengen. Sinds begin april stelt de gemeente doordeweeks bij drukte een tweede milieustation open. Bij topdrukte worden verkeersregelaars ingezet.

   

  Laten betalen voor het ophalen van grofvuil sluit volgens de gemeente aan bij het principe ‘de vervuiler betaalt’. Deze maatregel zou er tevens voor moeten zorgen dat grofvuil beter wordt gescheiden. Om een toename van bijplaatsingen en afvaldumping te voorkomen heeft de gemeente geïnvesteerd in toezicht om overlast en milieuschade te beperken en zouden extra afvalboa’s worden aangesteld.

   

  Voor het bericht van BN DeStem: klik hier.

  Dinsdag 08 juni 2021
  PrinsenbeekBredaAfvalservicegrofvuil
  • Wachtrij voor het milieustation afgelopen zaterdag rond 08.30 uur.
  • Dumping bouwafval Halseweg half april. (Archieffoto)
  • Huisraad gestort in het Plantsoen in februari. (Archieffoto)
  0
  Reacties