Groenrijk kerst 2021
 1. Petitie grofvuil gratis ophalen

  Initiatiefnemers hebben donderdag de petitie ‘Grof Vuil ophalen in Breda Gratis’ aangeboden aan de gemeenteraad. De petitie is door meer dan zesduizend mensen ondertekend. Onder de ondertekenaars ook 632 inwoners van Prinsenbeek. Zij willen allemaal dat het ophalen van grofvuil weer gratis wordt.
  Petitie grofvuil gratis ophalen

  Ze constateren dat de kosten voor het ophalen sinds dit jaar 25 euro per 2m³ bedragen, en dat als anderen er iets bij zetten dit niet wordt meegenomen. Dit zorgt volgens de ondertekenaars voor veel frustratie en illegale stortingen. Verder stellen ze dat de afvalstoffenheffing in Breda vrij hoog is. Dat ondergrondse containers worden volgepropt met allerlei troep, waardoor deze veel te snel vol zitten en dat er daardoor weer afvalzakken naast worden gezet.

   

  Uitgangspunt van de afvalstoffenheffing is dat deze kostendekkend is, volgens de gemeente. De stijging dit jaar was nodig om de daadwerkelijke kosten van het ophalen en verwerken van afval te dragen. Laten betalen voor het ophalen van grofvuil sluit volgens de gemeente aan bij het principe ‘de vervuiler betaalt’. Deze maatregel zou er tevens voor moeten zorgen dat grofvuil beter wordt gescheiden.

  Vrijdag 22 oktober 2021
  PrinsenbeekBredaafvalophalengrofvuil
  Petitie grofvuil gratis ophalen
  0
  Reacties