Groenrijk kerst 2021
 1. Peter van Houten Beeks kampioen driebanden

  Peter van Houten heeft zondag het Cees Franken Driebandentoernooi Prinsenbeek op zijn naam geschreven. Hij versloeg Sjef Machielsen in de finale van de 22ste editie van het Beeks kampioenschap De Drie Linden.
  • Peter van Houten.
  • Marie-José Franken feliciteert Sjef Machielsen.
  • De wedstrijdorganisatie.
  (Foto's: Cees Franken Driebandentoernooi Prinsenbeek)

  Door wedstrijdorganisatie

  In een met supporters en deelnemers goed gevulde Jumbo Miegielsen-zaal werd zondag de finaleronde gespeeld.

   

  De voorrondes op vrijdag en zaterdag waren met 56 deelnemers volledig bezet. Het waren mooie wedstrijden waar verschillende deelnemers mooie series maakten. Cees Oostvogels begon met 5 caramboles, daarna maakte Frans Schrauwen een serie van 7 en in de finaleronde maakte Frans Machielsen 9 caramboles in één beurt. De mooiste serie was die van Wim Renne, met 6 varkens. Hij heeft hierdoor nog wel een nieuwe keu gewonnen.

   

  In de halve finale moest Wesley van de Broek tegen Peter van Houten en Sjef Machielsen tegen Frans Machielsen. Wesley kon het hoge niveau van de voorgaande partijen niet meer halen en Peter ging steeds beter spelen. Peter won deze partij en had als eerste de finale gehaald. Bij de wedstrijd tussen Sjef en Frans kon Frans zijn zeer hoge niveau van de voorgaande partijen niet meer evenaren en werd Sjef beter. Sjef won van zijn broer Frans en de tweede finalist was bekend.

   

  Artistiek biljarten

  Voor aanvang van de finale was er een geweldige show van gastspeler Jop de Jong, Nederlands kampioen artistiek biljarten. Hij was zeer enthousiast en maakte de meest fraaie en ingewikkelde caramboles. Hij pikeerde de ballen bijna door het biljart en deze kregen hierdoor een extra versnelling. Ze gingen voor, achter, terug en twee keer rond met een bocht erin. Het publiek genoot van de presentatie van Job. Hierna kon de finale beginnen.

   

  De finale tussen Peter en Sjef was een spannende partij, waarbij het bij Sjef een beetje tegen zat en Peter nog beter ging spelen dan tijdens de voorgaande wedstrijden. Peter speelde in opperste concentratie en maakte de partij uit in 34 beurten met 26 caramboles, tegen 12 caramboles voor Sjef. In de nabeurt kon Sjef geen punten meer halen. Hierdoor werd Peter van Houten de Kampioen Driebanden Prinsenbeek van 2021.

   

  Met dank aan de sponsors, de gastheer, Marie-José Franken, de 56 spelers en alle enthousiaste toeschouwers mogen we terugkijken op een wederom zeer geslaagd kampioenschap. De wedstrijdorganisatie ziet iedereen graag volgend jaar weer terug bij het Cees Franken Driebandentoernooi in het 23ste jaar van ons kampioenschap. Tot dan!

  Dinsdag 19 oktober 2021
  Prinsenbeekbiljartendriebanden
  • Peter van Houten.
  • Marie-José Franken feliciteert Sjef Machielsen.
  • De wedstrijdorganisatie.
  (Foto's: Cees Franken Driebandentoernooi Prinsenbeek)
  0
  Reacties