Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Patricia van Gils genomineerd voor Chris van Faassenpenning

  (Foto's: OVP en Biks Blaos Festijn Plus)
  Patricia van Gils (42) uit Prinsenbeek is genomineerd voor de Chris van Faassenpenning 2017. Die wordt op 8 december voor de 25e keer uitgereikt. Met de erepenning en een geldprijs van € 250 spreekt de gemeente haar waardering uit voor vrijwilligers in Breda.

   

  Patricia van Gils is onder meer actief bij het jaarlijkse Biks Blaos Festijn in Prinsenbeek. Ze doet dit sinds twee jaar als voorzitter, maar is al langer actief bij de organisatie van dit evenement, meldt de Gemeente Breda. Patricia van Gils is eigenaar van Van Uum Toys-Deco-Gifts.

   

  In totaal hebben ruim 200 mensen kandidaten voorgedragen voor de vrijwilligersprijs. Hiervan zijn er 130 uniek, 75 individuen en 55 groepen. Uit de voorgedragen kandidaten heeft een jury in totaal 11 kandidaten genomineerd. De winnaar per categorie (individu, groep, aanmoediging) wordt bekend gemaakt tijdens de feestavond op 8 december in het Chassé Theater in Breda. Zij ontvangen een cheque ter waarde van € 250 en de Chris van Faassenpenning. 

   

  Sinds 2011 draagt de penning als eerbetoon de naam van de in 2012 op 54-jarige leeftijd overleden Chris van Faassen uit Prinsenbeek. Zij was een zeer gewaardeerde vrijwilliger en belangenbehartiger in Breda.

   

  In de categorie individu is ook Tiny Appels (62) genomineerd, van het goede-doelenwinkeltje voor kinderen van Malawi en eenzame ouderen en minima in Breda. En Natasja Donkers (41), initiator van ontmoetingscentrum de Sleutel. Lieke Kuijper (20) maakt zich hard voor mensen in Breda e.o. die problemen hebben met hun geaardheid of identiteit. Sonny Rering (49) zet zich in voor de wijk Heusdenhout en slaat een brug tussen de Molukse gemeenschap in de Driesprong en Heusdenhout.

   

  In de categorie groepspenning en/of aanmoedigingsprijs zijn genomineerd: de vrijwilligers van Ambassadeurs Brandveilig Leven, de vrijwilligers van Breda Barst, de vrijwilligers van Buurtkracht 4834 Breda, de vrijwilligers van Club Kruimel (voor gezinnen met kinderen met een beperking), de vrijwilligers van Stichting de Honingraad (voor mensen met kanker en hun naasten) en de vrijwilligers van Vrijwillige hulpdienst Ulvenhout en Bavel.

   

  De jury bestaat uit zeven personen die veel ervaring hebben met vrijwilligerswerk. Zij hebben de inzendingen beoordeeld op onder andere: de tijd die aan het vrijwilligerswerk wordt besteed, de ervaring met het vrijwilligerswerk, de kwaliteit ervan, de impact van het vrijwilligerswerk op de omgeving (het sneeuwbaleffect) en de passie en emotie waarmee het wordt uitgevoerd.

   

  Op 8 december worden tijdens een feestelijke avond in het Chassé Theater uit de genomineerden uiteindelijk drie winnaars (individu, groep, aanmoediging) bekend gemaakt. De avond is toegankelijk voor genodigden.

  Vrijdag 10 november 2017
  PrinsenbeekvrijwilligerspenningChris van Faasen
  (Foto's: OVP en Biks Blaos Festijn Plus)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.