Groenrijk vaderdag
 1. Pastorie gesloopt

  De sloop van de voormalige pastorie aan de Markt in Prinsenbeek vordert gestaag. De harde wind vanochtend leek geen probleem voor de slopers. Met een graafmachine werden de laatste happen uit het vroegere woonhuis van de pastor genomen.

  Binnen twee weken moet alles zijn opgeruimd. Er moet dan nog wat grondwerk worden verricht, onder meer vanwege de kelder die onder het gebouw zit.

   

  Op deze locatie komt een wooncomplex met acht appartementen, een project van projectontwikkleaar Vastlab. Het appartementencomplex wordt grotendeel in modules gebouwd in de woningbouwfabriek Homes Factory van Vastlab en Bouwbedrijf Boot. Het gaat hier niet om het bekende prefab bouwen, maar om 3D-modulair bouwen. Dit houdt in dat de elementen van wanden, vloeren en gevels al aan elkaar vastzitten.

   

  Volgens planning worden begin juni de palen van de nieuwbouw geboord. Daarna worden de drieëntwintig modules in twee series geplaatst. Begin juli de eerste elf; dan staat in een week al de helft van het gebouw. Begin oktober volgen de laatste twaalf, inclusief de balkons. Zodra die aan elkaar zijn bevestigd, zijn de woningen klaar. Daarna zijn er nog enkele weken nodig voor de gebruikelijke afwerking, met onder meer het plaatsen van keukens.

  Dinsdag 04 mei 2021
  Prinsenbeekslopenpastorienieuwbouwappartementen
  0
  Reacties