Groenrijk 728 kerst
 1. Parkeerplaatsen Koningslinde niet weg na tegenstand uit Luttelhof

  Bewoners van appartementencomplex Koningslinde in Prinsenbeek hebben de gemeente gevraagd enkele parkeerplaatsen om te vormen tot groen, omdat er overlast werd ervaren. De gemeente wilde hieraan meewerken, maar enkele bewoners van de Luttelhof bleken bezwaar te hebben, waardoor er vooralsnog niets wordt veranderd.

  Dit blijkt uit antwoorden op technische vragen van Breda Beslist. De fractie wilde weten of het zomaar kan dat er parkeerplaatsen verdwijnen. Dit blijkt inderdaad het geval. Na de nieuwbouw aldaar moesten er volgens die parkeernorm 78 parkeerplaatsen beschikbaar zijn en dat zijn er 81. Daarbij is de parkeerdruk in de Luttelhof en omliggende straten dermate laag dat de op te heffen parkeerplaatsen volgens de gemeente ook niet nodig zijn.

   

  Bewoners van de Koningslinde hebben overlast van auto's die dicht op hun woning staan geparkeerd, licht wegnemen, zorgen voor uitlaatgassen in hun kamer en van koplampen die naar binnen schijnen. Ze hebben in eerste instantie handtekeningen verzameld in de Luttelhof, met de vraag of ze akkoord waren met het opheffen van een viertal vakken. Een grote meerderheid vond dit goed. Vervolgens heeft de gemeente een telling uitgevoerd waaruit bleek dat er van de tien vakken, maximaal zes bezet zijn op het drukste moment.

   

  De gemeente was in de veronderstelling dat de bewoners akkoord waren met het opheffen van de parkeervakken. Toen ze iedereen wilde informeren over de datum kwam er tegenstand van een van de bewoners van de Luttelhof. De wijkbeheerder heeft vervolgens pogingen gedaan om een gesprek te organiseren tussen bewoners maar dat heeft helaas geen gedeelde oplossing opgeleverd. De overlast voor een aantal bewoners blijft daarmee bestaan, schrijft de gemeente. 

  Maandag 13 maart 2023
  PrinsenbeekLuttelhofparkeerplaatsengemeente Breda
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties