Groenrijk 728 100920
 1. ‘Pannenverkoper’ maakt ouder echtpaar 1.250 euro afhandig

  Een ouder echtpaar uit Prinsenbeek is maandagavond 1.250 euro afhandig gemaakt door een ‘pannenverkoper’. Die liet de tachtigjarige man pinnen en ging er met diens geld vandoor, terwijl hij het slachtoffer verward achterliet op de Middenweg.

  Het begon allemaal rond acht uur ’s avonds, vertelt de zoon. Zijn moeder (78) liep over het Velsgoed, toen er een auto stopte en ze werd aangesproken door een man ‘in een net pak’. Hij had een pannenset over van een goede actie bij een supermarkt, was zijn verhaal. De vrouw zei dat ze geen belangstelling had, maar de man bleef aandringen en zeggen dat het gratis was. Hij zou de spullen wel even op haar huisadres afgeven.

   

  De ‘verkoper’ stapte in zijn auto, vermoedelijk een zwarte Volkswagen Touareg, en reed meteen naar het adres dat de vrouw hem op zijn aandringen had gemeld. Omdat ze zelf niet wilde meerijden en te voet was, was ze er nog niet toen de ‘verkoper’ zich thuis bij de echtgenoot meldde.

   

  Die kreeg te horen dat zijn vrouw een pannen- en messenset had gekocht, en hij kreeg deze overhandigd met de mededeling dat er nog moest worden afgerekend. De 'verkoper' kreeg de tachtigjarige vervolgens zo ver dat hij bij hem in de auto stapte en bij de pinbox van de Rabobank op de Markt geld ging pinnen.

   

  De oudere man was van plan thuis nog even met zijn vrouw te overleggen hoeveel hij zou moeten betalen, maar die kans kreeg hij niet meer. Onderweg naar huis werd hij op de Middenweg uit de auto gezet, nadat de 'verkoper' eerst al het geld had afgepakt. Die ging er meteen vandoor en liet de oude man verward achter.

   

  De man en vrouw zijn erg aangeslagen door het voorval, vertelt de vrouw woensdagochtend. ,,Ik heb altijd gedacht dat zoiets mij niet zou overkomen. Ik ben vooral erg geschrokken toen ik thuiskwam, mijn man er niet was, ik niet binnen kon en er een messenset op tafel lag.''

   

  De zoon van het koppel wil graag anderen waarschuwen voor deze gewiekste oplichtingspraktijken, waarvan ook in Prinsenbeek vrijwel jaarlijks vooral ouderen slachtoffer worden. De politie is vanochtend langs geweest om aangifte op te nemen.

  Woensdag 24 juni 2020
  Prinsenbeekoplichtingpannensetsouderenpolitie
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.