1. Pand Boerenbond nog niet gesloopt

  Dat het pand van de vroegere Boerenbond na het vertrek van Kringloop Prinsenbeek half december leeg komt, betekent niet dat er al zicht is op een sloopdatum. ,,Als het aan ons lag, lag het gebouw al plat’’, verklaart Pieter Remmers van de ontwikkelcombinatie Remmers Bouwgroep-HVB Projectontwikkeling, die eigenaar is van het pand.
  Pand Boerenbond nog niet gesloopt

  Maar eerst moeten de vergunningen voor het daar te bouwen appartementencomplex nog rond komen. ,,We liggen wel op koers, maar willen het liefst snel aan de slag.’’

   

  Burgemeester en wethouders van Breda zijn in mei al wel akkoord gegaan met het plan voor een appartementencomplex met veertig woningen op die plek. Toen was de verwachting dat de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan eind dit jaar aan de raad zou kunnen worden voorgelegd. De projectontwikkelaar denkt nu dat dat op z’n vroegst begin volgend jaar zal worden, en dat het project in het gunstige geval medio volgend jaar van start kan gaan.

   

  Nieuwe huurder

  Over waarom Kringloop Prinsenbeek dan toch half december na één jaar al uit het pand moet, doet VPS leegstandsbeheer geen mededelingen. Maar organisatie wil wel kwijt dat het niet de bedoeling is dat de winkel leeg blijft staan tot de sloop. De eigenaar vindt het belangrijk dat het netjes blijft in en om het gebouw en wil voorkomen dat er krakers in komen, zoals dat in het verleden het geval was. VPS gaat daarom op zoek naar een nieuwe kandidaat die het nog een tijdje anti-kraak wil huren. 

   

  Voor een eerder artikel over de bouwplannen op deze locatie: klik hier.

  Woensdag 27 november 2019
  PrinsenbeekBoerenbondKringloopVPS leegstandsbeheerappartementen
  Pand Boerenbond nog niet gesloopt
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.