Trined 728
 1. Overhangende wilg gesnoeid

  De wilg op de hoek van de Pater Rommelaan en Beeksestraat in Prinsenbeek wordt zaterdagochtend vroeg gesnoeid. Tussen 06.00 en 08.00 uur wordt de Pater Rommelaan afgesloten om de werkzaamheden uit te voeren. De wilg hangt ter hoogte van Albert Heijn over de straat en veroorzaakt veel overlast.
  Overhangende wilg gesnoeid

  Dit schrijft eigenaar Vexpro bv van het perceel waarop de boom staat aan buurtbewoners. Nadat er eerder al bomen aan de achterzijde van het perceel waren gekapt, heeft de projectontwikkelaar uit Gilze een bomenanalyse laten doen. Daaruit blijkt dat bijvoorbeeld de berk aan de voorzijde in slechte staat is en moet worden gekapt. De wilg blijft staan en wordt gesnoeid.

   

  Hofje andere vorm

  De projectontwikkelaar wil aan de Beeksestraat 53 nieuwbouwproject Biemanshof realiseren, met vijf patiowoningen en vier appartementen. Volgens Huub Vermeer van Vexpro is er deze week een aangepast plan naar de gemeente gestuurd ter beoordeling op welstand. Een eerder plan was afgekeurd. Nu heeft het hofje een iets andere vorm, om tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden. Het appartementengebouw blijft hetzelfde.

   

  Nieuwbouwproject Biemanshof roept gemengde reacties op, bleek tijdens een bewonersavond in maart. Veel omwonenden zijn niet blij met de plannen voor het 2.800 m² grote perceel aan de Beeksestraat, terwijl andere dorpsgenoten er in de toekomst juist hopen te kunnen gaan wonen. Voor het initiatiefplan moet nog een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Eerst wacht Vexpro de reactie van de gemeente op het laatste plan af.

  Woensdag 20 november 2019
  PrinsenbeekBiemanshofVexproprojectontwikkelaarpatiowoningenappartementen
  Overhangende wilg gesnoeid
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.