Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Contract nissenhutten vier bouwclubs

  Contract nissenhutten vier bouwclubs
  Vertegenwoordigers van vier Boemeldonckse carnavalsclubs en hun bouwadressen hebben vanavond in Zaal Marktzicht in Prinsenbeek een overeenkomst voor permanente nissenhutten ondertekend. Dit gebeurde onder toeziend oog van het BAK-bestuur, dat de afspraken hierover met de Gemeente Breda heeft gemaakt.

   

  De nissenhutten van Piendraod bij de familie Roelen aan het Heibloempad, van Bendegek bij de familie Machielsen aan de Overveldsestraat, van De Bixe Draoke bij de familie Van den Boer aan de Weimersedreef en van De Dwarsliggers bij de familie Kuijpers aan de Overbroek hoeven voortaan officieel niet meer te worden afgebroken na afloop van het bouwseizoen. Zo lang de clubs zich houden aan de voorwaarden in de ondertekende contracten mogen de bouwschuren tien jaar blijven staan.

   

  Middels deze constructie is de BAK vergunninghouder en verantwoordelijk voor in totaal al vijftien nissenhutten in het Prinsenbeekse buitengebied. De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) is ook het aanspreekpunt voor de gemeente en sluit daarom weer afzonderlijke overeenkomsten met de clubs en de bouwadressen.

   

  Het officiële moment van de ondertekening was de laatste handeling van oud-voorzitster Ella Snoek voor de BAK. Met name Snoek heeft zich de afgelopen jaren ingespannen voor het permanent laten staan van de nissenhutten en wilde deze officiële handeling nog graag doen, samen met nieuwe voorzitter John Meeuwissen.

   

  Na het ondertekenen had Meeuwissen nog een ludiek cadeautje voor de bouwadressen. Die kregen allemaal een bescheiden struik, als eerste stap op weg naar een zo groen mogelijk omgeving voor de nissenhutten. Dat is een voorwaarde van de gemeente. De clubs kregen allemaal een blusdeken. Dit in verband met de veiligheid, iets waarop de BAK volgens de voorzitter heel hoog inzet.

   

  De BAK heeft zich sterk gemaakt voor de permanente nissenhutten omdat het telkens opbouwen en afbreken veel energie kost, slecht is voor de hutten, een hoop gedoe is en risico’s oplevert voor de veiligheid. In mei 2016 werden de eerste elf contracten ondertekend. Het vergunningentraject had vier jaar geduurd en er was toen al drie jaar een gedoogsituatie. In overleg kunnen in de toekomst ook nieuwe clubs een aanvraag doen bij de BAK.

  Vrijdag 06 oktober 2017
  PrinsenbeekcarnavalbouwclubsnissenhuttenGemeente Breda
  Contract nissenhutten vier bouwclubs
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.