Groenrijk kerst 728
 1. Oude landbouw-werktuigen bij De Rijf

  Heemkundig Museum De Rijf opent zondag 7 augustus weer de deuren voor publiek. Nieuw te bezichtigen zijn de eerste door de Prinsenbeekse Bezige Bijen opgeknapte oude landbouwwerktuigen.
  Oude landbouw-werktuigen bij De Rijf
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Verder is in het museum ook de wisseltentoonstelling ‘Groeten uit Beek/Prinsenbeek’, met ansichtkaarten van vroeger. Buiten kunnen bezoekers door de Bikse Kruidenhof wandelen.

   

  De naam ‘De Rijf’ geeft in zekere zin al aan wat er te zien is: spulletjes van vroeger. Een ‘rijf’ is in het lokale dialect een ‘hark’. Heel veel van wat er dus te zien is, is bijeen-‘gereeve’ oftewel ‘geharkt’.

   

  Ook de op schaal nagebouwde oude dorpskern van Prinsenbeek trekt de aandacht. En de diverse taferelen (zoals schildersatelier, kerkhoek, woonkamer met bedstee, politiebureau, ut gemak) vertellen eveneens over het leven van vroeger op de Beek (zoals tot 1951 Prinsenbeek genoemd werd). Ook is er gelegenheid voor koffie/thee.

   

  Openingstijden 2022

  Museum De Rijf is open op de zondagen 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 18 december. Telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Ook op woensdag 10 augustus is het museum geopend, dan van 13.30 tot 16.00 uur.  Toegang is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

  Vrijdag 05 augustus 2022
  PrinsenbeekMuseum De RijfHeemkundekring Op de Beek
  Oude landbouw-werktuigen bij De Rijf
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/we-kunnen-het-nergens-beter-hebben/
  Reacties