Trined 728
 1. Opstart vieringen kerk spannend

  Parochianen kunnen vanaf komend weekend weer vieringen bijwonen in de kerken van parochie Heilige Maria Magdalena, nadat die vanwege de coronamaatregelen lange tijd gesloten waren. Voor het pastorale team is het spannend hoe dit zal verlopen, zegt pastoraal werker Han Geppaart in zijn bijdrage van deze week.
  Opstart vieringen kerk spannend

  Door Han Geppaart

  Door medelijden bewogen

  Vanaf 1 juni mogen we weer samen vieren. Daarbij dienen we ons te houden aan de richtlijnen die door de overheid en de Nederlandse bisdommen zijn opgesteld. Met vrijwilligers hebben we dat vertaald naar gebruiksplannen voor de Moeder Godskerk (Effen) en Martinuskerk (Princenhage). Kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek is nog gesloten vanwege verbouwingswerkzaamheden.

   

  Uiteindelijk verandert er niet zo veel en toch is het anders dan wat we gewend waren. Het is vooral de richting waarin we bewegen, de afstand die we moeten houden en het voortdurend desinfecteren van de handen. Wat echt wel anders is, dat is de zang. We mogen niet zingen. Voor koren, hun zangers, dirigenten en begeleiders heeft dat een zeer grote impact.  Tegelijkertijd mag een cantor met begeleiding de liturgie wel ondersteunen. We zijn blij dat in onze parochie vijf cantors hebben toegezegd om voorlopig mee te werken.

   

  Aanstaande zondag vieren we de Eucharistie, maar de H. Communie wordt dan nog niet uitgereikt. Op en vanaf Sacramentsdag, 14 juni, worden wel alle kerkgangers uitgenodigd het sacrament te ontvangen.

   

  Voor ons allemaal is het spannend hoe een en ander zich gaat ontwikkelen. In gesprekken met mensen merk ik dat door al dit soort maatregelen hun vertrouwen in de toekomst niet toeneemt. Ze nemen geen onzekerheid weg. Samenkomen doet eerder de angst toenemen.

   

  Toch laat onze God ons nooit in de steek. Wanneer Jezus op een bepaald moment onderricht geeft in de synagoge wordt Hij bij het zien van de menigte mensen door medelijden bewogen, omdat ze afgetobd neerlagen als schapen zonder herder (Matteüs 9, 35-36). Met die ogen kijkt Jezus ons ook aan. Hij is met ons begaan in wat ons overkomt. Hij blijft met ons op weg gaan. Hij blijft de komst van het Koninkrijk Gods benadrukken. Hij blijft zieken en kwalen genezen. Op welke manier we ook vieren, de Heer zal altijd met ons zijn. Precies dat mag ons vertrouwen en hoop geven. Zien we elkaar binnenkort in de viering?

   

  Dankjewel

  Vele vrijwilligers hebben de voorbije weken plannen gemaakt om de secretariaten weer te openen en om te kunnen vieren in de kerken. Maar het is niet alleen bij plannen gebleven, ze hebben deze ook uitgevoerd: het inrichten van alle gebouwen; het doen van aankopen, verdelen en klaarzetten van reinigingsmiddelen; maken van een ‘hoestscherm’; vormen van welkom- en begeleidingsteams in de kerken. Dankjewel voor al jullie inzet.

  Bestuur en Pastoraal team.

  Donderdag 04 juni 2020
  Prinsenbeekkerkparochie Heilige Maria Magdalenavieringencorona
  Opstart vieringen kerk spannend
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.