Groenrijk 728 sept
 1. Opnieuw Nederlands kampioen Duo Footgolf

  Rens Nuiten en Wesley vd Broek uit Prinsenbeek zijn zaterdag voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen Duo FootGolf geworden. Zij behaalden de titel op golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek.
  Opnieuw Nederlands kampioen Duo Footgolf
  (Foto: Footgolf Holland)

  De wedstrijd ging van start met 33 duo's. Na 18 holes bleven de beste 15 over om nog 9 finaleholes te spelen. Na 18 holes gingen Rens en Wesley aan de leiding met een score van -12, gevolgd door duo's Michael Wilkes en Remco vd Linden met -10 en Gerbert Gooijer en Valentijn Oostburg eveneens met een score van -10. Uiteindelijk noteerden Rens en Wesley in de finaleronde -9 over 9 holes, wat hen op een totaalscore van -21 bracht. Het duo Wilkes en vd Linden noteerde eveneens een score -9 over 9 holes en pakte hiermee de tweede plaats met een totaal score van -19.

   

  Volgend weekend staat het NK Men en NK Senior Footgolf op het programma. Dat wordt gehouden op de golfbaan in Almkerk.

   

  Footgolf, voetgolf of voetbalgolf is sinds enkele jaren een officiële sport in Nederland. Het is een combinatie van golf en voetbal op een officiële golfbaan. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met bunkers, waterhindernissen en wind in heuvelachtig landschap. Degene die de voetgolfbaan aflegt in het minst aantal schoten mag zichzelf winnaar noemen. 

  Maandag 30 augustus 2021
  PrinsenbeekfootgolfNK
  Opnieuw Nederlands kampioen Duo Footgolf
  (Foto: Footgolf Holland)
  0
  Reacties