1. Opnieuw meer schoolkinderen

  De drie Prinsenbeekse basisscholen zijn het schooljaar maandag gestart met 1.141 leerlingen. Dat zijn 28 kinderen meer dan vorig jaar, toen er voor het eerst in jaren weer groei was.

  Twee jaar terug was het aantal het laagst in jaren; toen begonnen de scholen hier met 1.075 leerlingen. In 2011 waren dat er nog 1.300.

   

  Bij De Griffioen startten ze maandagochtend met 566 leerlingen aan het schooljaar 2019/2020, bij De Horizon met 380 en bij de Montessori+ Prinsenbeek met 195. De groei komt voor rekening De Horizon, die 36 leerlingen meer heeft dan bij aanvang vorig jaar. En van de Montessori+, met 26 extra kinderen. De Griffioen startte met 34 leerlingen minder.

   

  Op de Horizon groeit het leerlingenaantal gestaag. Om de groei aan te kunnen zijn al de nodige maatregelen getroffen, verklaart directeur Frank Op de Beek, die het belangrijk vindt dat zijn school qua omvang een echte dorpsschool blijft. Zo is er al enkele jaren een stop op aanmeldingen van buiten Prinsenbeek.  Ook zullen nog wat interne aanpassingen volgen. Er zijn nu twee groepen van elke jaar en vijf kleutergroepen.

   

  De Horizon begon de eerste schooldag feestelijk met een rode loper op het achterplein. De leerkrachten betraden deze in een ludieke outfit passend bij hun vakantieland, wat dan weer door de leerlingen moest worden geraden.

   

  De eerste schooldag op de Montessori+ en De Griffioen startte gewoon in de klassen. De officiële opening van het schooljaar van De Griffioen is binnenkort in de kerk aan de Markt. ,,Alleen daar passen we met z’n allen in’’, aldus directeur Defrie Tempelaars.

  Maandag 19 augustus 2019
  PrinsenbeekbasisscholenschooljaarstartDe GriffioenDe HorizonMontessori+ Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.