Groenrijk 728 online
 1. Operatie in Spanje hard nodig

  Wiesje van der Velde (34) uit Breda is ernstig ziek; door een storing in het bindweefsel heeft ze veel last van haar nek, is ze altijd moe en heeft ze veel pijn. Ze heeft haar hoop gevestigd op een operatie in Spanje, waarvoor een crowdfundingactie is gestart. Esther van Son uit Prinsenbeek is bevriend met Wiesje en haar familie. Zij hoopt dat ook Bekenaren willen helpen.
  Operatie in Spanje hard nodig
  Wiesje. (Foto: Familie Van der Velde)

  Door familie Van der Velde

  Wiesje van der Velde is ernstig ziek; haar bindweefsel is namelijk niet in orde. Als gevolg daarvan zit haar nek los. Dat leidt tot zeer ernstige klachten. Wiesje is bedlegerig en komt haar huis bijna niet meer uit. Haar klachten worden ook nog eens steeds heftiger. De enige kans om daar verbetering in te brengen, is een dure operatie in Barcelona, die niet wordt vergoed.

   

  Wiesje heeft last van ernstige vermoeidheid, continue zenuwpijn en een haperend autonoom zenuwstelsel. Ze krijgt zomaar koorts of een te hoge hartslag, heeft een steeds wisselende bloeddruk en kampt met ademstops en overgevoeligheid voor licht, geur, aanraking en geluid. In september 2020 werd in het LUMC in Leiden het bovenste deel van haar nek vastgezet, maar dit bracht helaas geen verbetering.

   

  In Leiden kan men niets extra’s meer voor haar doen, maar stilstand is voor Wiesje letterlijk achteruitgang. Dat was de reden om te onderzoeken waar nog wel mogelijkheden zijn. Die zijn er helaas niet in Nederland, maar wel in Barcelona.

   

  Dokter Gilete in Barcelona stelde tijdens een consult in juli 2021 vast dat ook het onderste deel van haar nek nog voor problemen zorgt. Hij adviseert Wiesje om ook dit deel van haar nek te fixeren. Vanzelfsprekend kan ook hij geen garanties geven, maar de resultaten die hij bij anderen boekt, zijn veelbelovend. Dat wordt ook erkend door de neurochirurg in Leiden.

   

  Een operatie in Barcelona wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraar. We willen de operatie mogelijk maken door crowdfunding. We proberen via de stichting Wiesje’s Lifeline zoveel mogelijk van de benodigde 80.000 euro bijeen te brengen met donaties van vrienden, bekenden en andere sympathisanten. Wilt u helpen de operatie mogelijk te maken, dan kunt u via www.wiesjeslifeline.nl een donatie doen.

  Vrijdag 07 januari 2022
  PrinsenbeekoperatiebindweefselSpanjecrowdfunding
  Operatie in Spanje hard nodig
  Wiesje. (Foto: Familie Van der Velde)
  0
  Reacties