Groenrijk 728 moederdag
 1. Openluchtcollege over de oorlog

  De leerlingen van de bovenbouw van de Montessori+ Prinsenbeek kregen vrijdag een bijzonder openluchtcollege over de Tweede Wereldoorlog. Normaal brengen de oudste leerlingen elk jaar een bezoek aan Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede” van Pim Monné, maar dat was door de coronaregelgeving nu niet mogelijk. Daarom kwam de conservator dit keer naar de kinderen toe en verzorgde hij een interessante les op het schoolplein.
  Openluchtcollege over de oorlog
  (Foto: Marc Berbers)

  Door Marc Berbers

  De kinderen van de Montessori+ hebben de afgelopen periode een project gehad van het International Primary Curriculum met de titel ‘Wat als het jou overkomt’. In dit project draait het om de rol van Nederland tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog (als slachtoffer), bij de onafhankelijkheid van Indonesië (als agressor) en het aandeel dat Nederland levert bij de Verenigde Naties tijdens vredesmissies (als stabilisator).

   

  Veel vragen

  Aan de hand van de vele vragen van de kinderen had Pim het college over de Tweede Wereldoorlog voorbereid. Op die manier konden we toch met hem in gesprek gaan. Tijdens het college mochten de kinderen nog veel meer vragen stellen die allemaal door Pim werden beantwoord. Hopelijk kunnen we volgend schooljaar weer op bezoek in het museum.

  Zaterdag 01 mei 2021
  PrinsenbeekoorlogTweede WereldoorlogMontessori+ Prinsenbeekcollege
  Openluchtcollege over de oorlog
  (Foto: Marc Berbers)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.