1. Opening PBB Repair Café

  (Illustraties: Prinsenbeekse Bezige Bijen)
  Na maanden voorbereiding gaat op zaterdag 13 april het Repair Café van de Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) van start. Iedereen is welkom bij de officiële opening om 13.15 uur in het grand café van zorgcentrum Hagedonk.

  De PBB is een club voor senioren die actief met hun handen willen werken. Het is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen. Eerder ging al een cursus tekenen van start in het oude schoolgebouw van het Michael College. Er is ook de PBB Fotoclub bij Henk Schoot aan De Lind.

   

  Na de geslaagde proefsessie in maart begint het PBB Repair Café nu met een twaalftal enthousiaste dames en heren, die reparaties gaan uitvoeren aan klein elektra, speelgoed, kleding en computers. Het Repair Café gaat een keer per maand, op de tweede zaterdag, plaatsvinden in de aula van zorgcentrum Hagedonk. Het is overigens wel de bedoeling dat de opdrachtgevers erbij blijven, want het is in de eerste plaats een sociale aangelegenheid. Iedereen kan er terecht en een geldelijke bijdrage is op vrijwillige basis.

   

  Dorpswerkplaats

  Ook de PBB Dorpswerkplaats heeft intussen een onderkomen gevonden voor de werkplaats voor metaal- en houtbewerking, en wel bij Rien Martens in de Mastlanddreef. En de dienst ‘Bijtje voor een karweitje’ kan ook spoedig van start. Bij  deze mini-klusgroep zal een aantal mensen aan huis kleine reparaties gaan verrichten, of helpen bij een probleempje met een apparaat. Ook hier geldt dat er geen sprake mag zijn van concurrentie met de middenstand. Het gaat vooral om het sociale aspect, het praatje en het tegengaan van eenzaamheid.

   

  Heeft u vragen over dit alles? Of wilt u lid worden, dan wel op een andere manier behulpzaam zijn? bel dan met: Piet Houtepen 076-5420103, Carlos Staelens 06-36531837 of Maan Peters 06 30544590.

  Woensdag 10 april 2019
  PrinsenbeekPrinsenbeekse Bezige BijenouderenRepair Café
  (Illustraties: Prinsenbeekse Bezige Bijen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.