Groenrijk 728 moederdag
 1. Bouwen in de winter, breken de lente

  In een normaal carnavalsseizoen zouden de ‘kastelen op wielen’ inmiddels zijn afgebroken, maar zoals alles gaat ook het afbreken dit jaar iets anders. Dit 'lenteweekend' na 'wintercarnaval' worden de meeste clubcreaties van de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) weggehaald en afgebroken, de rest wordt begin volgende week opgeruimd.
  (Foto's: Isabel Pijnappels)

  Leden van CV BiksMengmix waren zaterdagochtend al op tijd bij sporthal De Drie Linden om hun ‘Verbroederingsboom’ op te halen. Ook op de Markt waren medewerkers van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) ‘s ochtends in de weer met het ontmantelen van de carnavalsversiering. Het werk was nu een stuk aangenamer dan bij het opbouwen, aldus de mannen. ,,Het is er een mooie dag voor. Het weer zit mee nu; dat scheelt zo twintig graden.’’

   

  Iets vrolijks

  De BKV kijkt terug op een geslaagd actie om het dorp in dit sobere carnavalsjaar toch iets vrolijks te geven, met versieringen en BKV TV. Veel Boemeldonckers hebben een ronde langs de veertien clubcreaties en andere versieringen in het dorp gemaakt, ook afgelopen week nog. Dat al het werk voor de interactieve wandeling niet helemaal tot zijn recht kwam, na ingrijpen van de gemeente vanwege drukte zaterdagavond, was een tegenvaller. Maar de later alsnog gedeelde achtergrondinformatie bij de bouwwerken bleek toch gewaardeerd, aldus mede-initiatiefnemer van de BKV Remco Beekers, die blij is dat de activiteit in zijn geheel uiteindelijk zonder problemen is verlopen.

   

  Rotonde

  Of de BKV tijdens een hopelijk normaal carnavalsjaar in 2022 opnieuw voor versiering in Boemeldonck zal zorgen, durft Beekers nog niet te zeggen. De verwachting is dat als er weer wagens kunnen worden gebouwd, er minder animo zal zijn om ook nog versieringen in elkaar te zetten. ,,De creatie op de rotonde zal wel blijven’’, is zijn verwachting. Hoe verder met de BKV? Binnenkort gaan ze evalueren.

  Zaterdag 20 februari 2021
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckversiering
  (Foto's: Isabel Pijnappels)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.