1. Ook stormschade Griffioen, kinderen vrij

  Ook basisschool De Griffioen kreeg vandaag te maken met stormschade. Om risico’s te vermijden, mochten de leerlingen vanmiddag thuis blijven.

   

  Rond kwart voor tien zagen kinderen en leerkrachten het dak van de school op de speelzaal een stuk omhoog komen.  De brandweer kwam ter plekke kijken. Een deel van het gebouw en het naastgelegen bijgebouw moesten ontruimd worden. Deze klassen hebben de ochtend elders in het hoofdgebouw doorgebracht. Ook het schoolplein aan de Schoolstraat werd verboden terrein. Volgens de brandweer heeft de school hierin erg goed gehandeld. Gelukkig zijn er nergens onveilige situaties ontstaan.

   

  Aangezien niet helemaal duidelijk was wanneer de wind zou gaan liggen, heeft De Griffioen besloten de kinderen en hun ouders te benaderen. De kinderen mochten 's middags thuisblijven als dat mogelijk was, zodat ze geen onnodig risico in de storm zouden lopen. Hier werd goed gehoor gegeven. De kinderen die wel op school waren, hebben overigens een leuke middag beleefd. Zo gingen oudere leerlingen helpen bij de kleuters, wat voor beide leeftijden voor bijzondere leersituaties zorgde.

  Donderdag 18 januari 2018
  Prinsenbeekbasisschool De Griffioenstorm
  Reacties