Groenrijk vaderdag
 1. Ook Leutlaaiers niet in optocht

  Na CV de Zimkus heeft Ook ook A-club CV de Leutlaaiers vanwege de coronatijd besloten om carnaval 2021 niet mee te doen met de Grote Optocht. Dit melden de bouwers in een bericht aan sponsoren en andere betrokkenen.
  Ook Leutlaaiers niet in optocht
  (Foto: CV de Leutlaaiers)

  ‘Wij hebben verschillende scenario’s bekeken, maar vinden het niet realistisch om aan een creatie voor carnaval in 2021 te gaan werken. In het bouwproces denken wij niet de maatregelen die landelijk van kracht zijn te kunnen waarborgen. Daarnaast halen de maatregelen een groot deel van het plezier van het bouwen van een wagen en het beleven van de optocht weg.’

   

  Vorig jaar heeft de club besloten om de creatie die vanwege de storm niet kon rijden ‘Circus Serpentini’ op te slaan, om deze een volgende optocht aan het publiek te kunnen tonen. ‘We willen geen afbreuk doen aan deze keuze door nu concessies te doen aan het tonen ervan.’ De club doet naar eigen zeggen nu een stapje terug, om er weer te staan als de coronacrisis onder controle is en ze weer kunnen genieten van het bouwen van een wagen en het vieren van carnaval.

   

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) onderzoekt ondertussen met een groot aantal partijen wat de impact is van de coronamaatregelen op carnaval in Boemeldonck, waarbij ook de mogelijkheden voor de Grote Optocht in kaart worden gebracht. Na de senaatsvergadering van 28 september presenteert de BAK het programma.

  Dinsdag 15 september 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckoptochtcorona
  Ook Leutlaaiers niet in optocht
  (Foto: CV de Leutlaaiers)
  0
  Reacties