Groenrijk 728 100920
 1. Ook deelscooter parkeren op de Markt

  Ook de Markt in Prinsenbeek is nu toegevoegd aan het servicegebied van de nieuwe elektrische deelscooters van GoSharing, meldt BredaVandaag.nl. Ook hier mag je de deelscooter dus voortaan meenemen of parkeren.
  Ook deelscooter parkeren op de Markt
  (Foto: www.go-sharing.nl)

  Dit geldt ook voor bepaalde locaties in Ulvenhout, Bavel en Teteringen.

   

  Toen de deelscooters vorige week werden gelanceerd, was kosteloos parkeren alleen toegestaan in de stad. Vanuit de lokale politiek kwam daar commentaar op, omdat  de dorpsbewoners er zo weinig aan hadden. 

   

  Breda krijgt in totaal 400 elektrische deelscooters, waarmee je 50 tot 100 km mee kunt rijden. De eerste 200 stuks worden in etappes over Breda uitgezet. Na de zomer volgen er nog eens 200. Wethouder Daan Quaars van Breda nam twee weken geleden de eerste e-scooter in gebruik.

   

  Als je minimaal 16 jaar bent en in het bezit zijn van een scooter- óf autorijbewijs, kun je via de app van Check en/of GO Sharing een e-scooter zoeken, reserveren, openen en weer afsluiten. De kosten van een rit variëren tussen de 23 en 29 cent per minuut gebruik. Je parkeert de scooters binnen het verzorgingsgebied dat zichtbaar is in de app. Als de accu leeg is, wordt die terplekke door de bedrijven Check en Go Sharing vervangen.

   

  Parkeren

  Voor het parkeren van de scooter gelden dezelfde regels als voor het parkeren van de fiets: bij nietjes of daarvoor geschikte stallingen. De gemeente gebruikt het komend jaar als leerperiode om te zien waar en hoe het één en ander gereguleerd moet worden. Over een jaar wil de gemeente een vergunningenstelsel klaar hebben, waarna bedrijven in kunnen schrijven om met meer deelmobiliteit in de stad aan de slag te gaan.

  Zaterdag 27 juni 2020
  Prinsenbeekdeelscootere-scooterbreda
  Ook deelscooter parkeren op de Markt
  (Foto: www.go-sharing.nl)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.