Groenrijk 728 sept
 1. Onze Markt

  ,,Vanochtend liep ik weer over de Markt en ik kreeg wat gedachten die ik graag wil delen'', aldus Frank1. ,,Ik zie hier toch wel een hele mooie ontwikkeling. Onze Markt is zo slecht nog niet, al zal dat niet iedereen met me eens zijn. Maar er zijn wel wat verbeterpuntjes mogelijk.''
  Onze Markt
  ,,Vanochtend liep ik weer over de Markt en ik kreeg wat gedachten die ik graag wil delen'', aldus Frank1. ,,Ik zie hier toch wel een hele mooie ontwikkeling. Onze Markt is zo slecht nog niet, al zal dat niet iedereen met me eens zijn. Maar er zijn wel wat verbeterpuntjes mogelijk.''
   
  Door Frank1
  Onze senioren zitten nu letterlijk midden in de samenleving, al heeft het heel wat voeten in de aarde gehad. Tandarts erbij, fysio erbij en enkele appartementen in de oude pastorie, eigen Jumbootje en café-restaurantje in het pand. De bieb er in, het infopunt, de opticien als buurman, de Zilverberk om de hoek, veel activiteiten, de kerk aan de overkant en gelukkig nog het unieke trouwlaantje.

  Als ze nou eens op de grote parkeerplaats wat boompjes of heggen zouden planten, die grafzerkfonteinen wat beter zouden onderhouden en daar gras omheen zouden zaaien in plaats van die smerige zandbak die er nu omheen ligt en het plan voor appartementen in het voormalige notariskantoor van de grond zou komen, dan kun je eigenlijk niet veel meer wensen.


  Bij Marktzicht voor de deur staan enkele boompjes. Trek dat rijtje met een beperkt aantal gelijksoortige boompje door tot aan de hoek met de Loopstraat, dan frist dat ook weer op en camoufleert het die lange rij gebouwen een beetje. Dit alles hoeft niet ten koste te gaan van de broodnodige parkeerbehoefte, vraagt geen ingrijpende bouwkundige of infrastructurele ingrepen en hoeft dus allemaal niet zoveel te kosten. Nu nog een invulling voor het pand waar de Mitra in zat. Het liefst een goede parfumerie of een zaak waar je herenkleding kunt kopen, want dat is inmiddels een absoluut gemis in ons dorp.


  Het kerkbestuur is aan het nadenken wat ze met de huidige pastorie aan moeten. Nou, weet je wat? Maak dat pand geschikt voor kamerbewoning door een vier- of vijftal alleenstaande statushouders, dan geef je ook meteen invulling aan dat bordje 'Barmhartigheid' dat nu boven de ingang van de kerk hangt en geef je die mensen de maximale kans om te integreren door ze zichtbaar midden in de samenleving te plaatsen. Gezien de kennelijke hoge nood zal tomaat Van Lunteren daar misschien wel eens interesse in kunnen hebben.


  Hoewel iedereen ondertussen wel zal weten dat ik absoluut niet geloof in het burgerbegrotingsproject en er ook om principiële redenen niet aan meedoe, wil ik bij deze met deze bijdrage een uitzondering maken en positieve input geven. Dus als mensen die wèl meespelen het plaatje dat ik nu op mijn netvlies heb ook kunnen zien, breng het dan maar in.


  Nog een laatste opmerking, die ik al met de wijkagenten en de GVP heb gedeeld, er zal echt iets gedaan moeten worden aan de snelheid waarmee er over de Markt wordt gereden, want die ligt veel te hoog.


  Dinsdag 08 maart 2016
  PrinsenbeekMarkt
  Onze Markt
  0
  Reacties